Učionica
NASTAVNICI I SURADNICI MEDICINSKOGA FAKULTETA OSIJEK NA 10. ŠTAMPAROVIM DANIMA

Glavna tema – promocija zdravlja u vremenu kriza
Objavljeno 13. siječnja, 2019.
Nastavnici i suradnici Medicinskoga fakulteta Osijek u velikom su broju aktivno sudjelovali u jubilarnim 10. Štamparovim danima koji su održani od 6. do 9. prosinca 2018. u Požegi, Pleternici i Velikoj.

Glavna je tema prošlogodišnjih Štamparovih dana bila promocija zdravlja koja je osobito važna u vremenu globalnih društvenih, ekonomskih i socijalnih kriza koje dodatno ugrožavaju psihofizičko stanje pojedinaca, obitelji i društva. Svrha su simpozija bili prikazi najčešćih kroničnih nezaraznih bolesti te zdravih stilova života, posebice uravnotežene prehrane i tjelovježbe, uz poseban osvrt na cjelovit pristup čovjeku i medicini kroz jedinstvenost četiriju dimenzija – psihičke, fizičke, duhovne i socijalne. U okruglom stolu u okviru sesije Karcinom dojke sudjelovao je doc. dr. sc. Ivan Miškulin, a u okruglom stolu u okviru sesije Neurološka oboljenja doc. dr. sc. Marinko Dikanović i doc. dr. sc. Hrvoje Budinčević. Doc. dr. sc. Hrvoje Mihalj bio je moderator sesije HPV infekcije u čijem su okruglom stolu sudjelovali prof. dr. sc. Adrijana Včeva, doc. dr. sc. Dalibor Divković te dr. sc. Marija Perić. Na okruglom stolu u okviru sesije Kineziologija i kretanje govorila je prof. dr. sc. Maja Miškulin, a u okruglom je stolu u okviru sesije Debljine dječje dobi sudjelovala doc. dr. sc. Andrea Šimić Klarić. Posterskim su se priopćenjima na skupu predstavile i asistentice s Katedre za javno zdravstvo Nika Pavlović i Terezija Berlančić.
Tomislav Levak
Možda ste propustili...

USPJEŠNO SUDJELOVANJE GRAĐEVINSKOGA I ARHITEKTONSKOG FAKULTETA OSIJEK NA 46. GRAĐEVINIJADI U BUDVI

Najbolji u znanju u kategoriji Mehanika tla i temeljenje

U OSIJEKU ORGANIZIRAN 2. MEĐUNARODNI FORUM ICT-DRUŠTVO

Stručnjaci razgovarali o utjecaju robotizacije na gospodarstvo i društvene promjene

JEDINSTVEN DOGAĐAJ STROJARSKI IZAZOV 2019. U SLAVONSKOM BRODU

Povezuju lokalnu obrazovnu zajednicu, studente, učenike i gospodarstvo

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SVEUČILIŠTE U OSIJEKU KAO KREATIVNO SREDIŠTE

Kreativan pristup nastavnika i studenata popularizaciji znanosti s temom „Boje“

2

ODJEL ZA KEMIJU SVEUČILIŠTA U OSIJEKU

Jaka znanstvena djelatnost, brojne studentske aktivnosti i otvorenost za međunarodnu suradnju i mobilnost

3

DR. PETAR KAUKOV, REDATELJ I DOCENT NA ODSJEKU REŽIJE DRŽAVNE AKADEMIJE ZA KAZALIŠNU I FILMSKU REŽIJU U SOFIJI (BUGARSKA) TE SURADNIK AKADEMIJE ZA UMJETNOST I KULTURU U OSIJEKU

S kolegama iz Kazališta Virovitica i s osječke Akademije dijelim zajednički umjetnički jezik