Svijet
NEISTINE U REŽIMSKIM SRPSKIM TABLOIDIMA

Objavili 700 lažnih vijesti na naslovnim stranicama
Objavljeno 10. siječnja, 2019.
Beogradski portal o slobodi medija Cenzolovka donosi analizu naslovnica triju srpskih tabloida, Informera, Srpskog telegrafa i Alo, u prošloj godini i dolazi do zaključka kako je na ukupno 306 naslovnih stranica Informer imao čak 351 lažnu, neutemeljenu vijest, na naslovnicama 223 broja Srpskog telegrafa našlo se čak 230 netočnih tvrdnji, a Alo je na 358 naslovnica imao 149 lažnih vijesti bez jasnih izvora i dokaza.


- Smrt, krv, rat, uvrede, ekskluzivna povjerljiva saznanja i najava apokalipse karakteristične su za naslovne stranice prorežimskog tabloida Informer, a od paklenih planova "Šiptara" kako će napasti sjever Kosova do 25. travnja, kako rat na Kosovu počinje 15. prosinca ili da 31. prosinca "Šiptari napadaju sjever" nije bilo ništa - prenosi Cenzolovka i dodaje kako se na naslovnicama ovog tabloida Aleksandar Vučić pojavljuje najmanje 90 puta, a za njim je oporbenjak Dragan Đilas s 80 objava, najčešće u negativnom kontekstu, dok je od stranih državnika Informeru, očekivano, najdraži Vladimir Putin sa 60 pojavljivanja, isključivo u pozitivnom svjetlu.
Petina netočnih vijesti na naslovnicama Srpskog telegrafa odnosi se na Putinove poruke, navodne potpore Srbiji, Kosovu i Vučiću, a Alo je objavio lažne i neutemeljene vijesti o navodnom planiranju rušenja Vučića, pa su se danima nizale vijesti kako su "Šiptari planirali ubojstvo Putina i Vučića", zatim da "Vuk (oporbenjak Jeremić, nap.a.) i Thaci pale Srbiju", "Thaci plaća kaos u Srbiji", "Plan za rušenje Vučića u pet točaka".M.F
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike