Sport
OSJEČANKA NIKAD BOLJA

Donna ide u Melbourne kao 29. igračica svijeta
Objavljeno 8. siječnja, 2019.
Osječanka Donna Vekić u novu je tenisku sezonu ušla kao 34. igračica svijeta, no već nakon prvog turnira u 2019. godini popravila je plasman i probila se na 29. poziciju najnovije WTA ljestvice. To joj je prvi put da je među 30 najboljih tenisačica svijeta. Pomak naprijed donio joj je plasman u polufinale WTA turnira u Brisabaneu, koji joj je bio i završni glanc za prvi Grand Slam sezone Australian Open. Osječanki je 29. mjesto i najbolji ranking karijere i ponovno ima status - prve hrvatske tenisačice. A status nositeljice najvjerojatnije će imati i u Melbourne Parku. Na Grand Slamu su 32 nositelja, a Donnina trenutačna pozicija garantira joj taj status.


- Važno mi je ući dobro u sezonu, uloviti dobar rezultat na Touru i napredovati na WTA listi jer bi mi to donijelo status nositeljice na Australin Openu. Nije mi važan taj status zbog lakšeg ždrijeba, više zbog osobne satisfakcije - kazala je Donna uoči sezone. I iz Brisbanea prema Melbourneu otišla je kao 29. na svijetu.


Napredak je upisala i Petra Martić, ona je bolja za dvije pozicije u odnosu prema početku sezone i trenutačno je 31. tenisačica svijeta. Između Donne i Petre na ljestvici se smjestila Ruskinja Maria Šarapova, a Osječanka i Omišanka ujedo su sjedine Hrvatice u Top 100. Tereza Mrdeža pala je za osam mjesta, s 211. pozicije na 218., a Jana Fett za dva, s 218. poziciju na 220. Na vrhu WTA poretka ostala je Rumunjka Simona Halep, druga je Njemica Angelique Kerber, a treća je Dankinja Caroline Wozniacki.
Napredak je ubilježio i 39-godišnji Ivo Kralović, koji je od jučer 69. tenisač svijeta. Div sa Šalate fenomenalno je krenuo u novu sezonu, u indijskom Puneu igrao je finale i nesretno izgubio od Južnoafrikanca Kevina Andersona, a to mu je donijelo ogroman napredak, sa stotog je mjesta ATP ljestvice skočio na 69. Napredak od 31 mjesta je i najveći skok u Top 100 na početku 2019. godine. Prvi hrvatski reket, naravno, ostaje Marin Čilić, koji je sedmi tenisač svijeta, no opasno mu prijeti Dominic Thiem, koji zaostaje manje od 100 bodova za najboljim hrvatskim tenisačem. Borna Ćorić također je zadržao svoju poziciju i zauzima 12. mjesto u poretku najboljih tenisača svijeta. Viktor Galović pao je za pet mjesta i sada je na 228. poziciji, Nino Serdarušić je napredovao za četiri mjesta, s 264. pozicije na 260. Na vrhu nema promjena. Prvi je srpski tenisač Novak Đoković, drugi je Španjolac Rafael Nadal, a treći Švicarac Roger Federer. I. Liović
Donna je napredovala za pet mjesta i sada je na 29. poziciji, što joj je najbolji ranking karijere
Možda ste propustili...

KOHORTA ĆE U SUBOTU PROSLAVITI SVOJ 36. ROĐENDAN

Samo pobjede nam daj, uz tebe smo uvijek znaj

Najčitanije iz rubrike