Učionica
NOVI INTERDISCIPLINARNI PROJEKT EKONOMSKOGA I PRAVNOGA FAKULTETA OSIJEK

Pokrenut Jean Monnet modul iz Prava tržišnoga natjecanja EU-a
Objavljeno 14. prosinca, 2018.
Na Ekonomskom fakultetu u Osijeku u listopadu 2018. započela je provedba novoga interdisciplinarnog projekta Pravnoga i Ekonomskoga fakulteta: Jean Monnet modula iz Prava tržišnoga natjecanja Europske unije.

Tržišno je natjecanje jedna od najvažnijih politika EU-a. Poznavanje složenoga sustava pravila tržišnoga natjecanja EU-a nužno je za sve one koji na bilo koji način, nudeći robu ili usluge, djeluju na tržištu EU-a. Tako će i studenti prava i ekonomije u svojem budućem poslovanju zasigurno biti uključeni u tržišne procese na tržištu EU-a. Stoga im se pomoću toga projekta omogućuje da steknu vrijedna nova pravna i ekonomska znanja koja će im dobro doći u budućim karijerama. Voditeljica je projekta izv. prof. dr.sc. Dubravka Akšamović s Pravnoga fakulteta, a uz nju u projektu sudjeluju stručnjaci iz domena prava tržišnoga natjecanja i europskog prava: doc. dr. sc. Aleksandar Erceg s Ekonomskoga fakulteta u Osijeku, Lidija Šimunović, mag. iur. i izv. prof. dr. sc. Tunjica Petrašević s Pravnoga fakulteta Osijek, izv. prof. dr. sc. Jasminka Pecotić Kaufman s Ekonomskoga fakulteta u Zagrebu te Mladen Cerovac, ravnatelj Agencije za zaštitu tržišnoga natjecanja.

Projekt se financira iz sredstava EU-a i traje tri godine. Iako je primaran cilj projekta educirati studente Pravnoga fakulteta Osijek i Ekonomskoga fakulteta u Osijeku o pravilima i sustavu zaštite tržišnoga natjecanja EU-a, u okviru su projekta predviđene i druge projektne aktivnosti. Održavat će se radionice i okrugli stolovi za praktičare, odvjetnike te poduzetnike iz Hrvatske i regije. Osim navedenoga, svi poduzetnici koji već posluju na tržištu EU-a ili tek planiraju započeti aktivnost u nekoj državi članici EU-a mogu na Pravno-ekonomskoj klinici (http://klinika.efos.hr) dobiti pravni savjet i/ili se putem telefona (099/8725-207) informirati o svim pitanjima koja se tiču njihova poslovanja na tržištu EU-a. Više informacija o projektu i projektnim aktivnostima dostupno je na službenim internetskim stranicama obaju fakulteta.
Tomislav Levak
Možda ste propustili...

STUDENTSKO NATJECANJE EU CHILD MOOT COURT NA PRAVNOM FAKULTETU OSIJEK

Raspravljali o hipotetskom slučaju bračnih razmirica supružnika s djecom

8. MEĐUNARODNI ZNANSTVENI SIMPOZIJ GOSPODARSTVO ISTOČNE HRVATSKE – VIZIJA I RAZVOJ

Predstavljena ukupno 104 rada 284 autora iz osam europskih zemalja

JEDINSTVEN DOGAĐAJ STROJARSKI IZAZOV 2019. U SLAVONSKOM BRODU

Povezuju lokalnu obrazovnu zajednicu, studente, učenike i gospodarstvo

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SVEUČILIŠTE U OSIJEKU KAO KREATIVNO SREDIŠTE

Kreativan pristup nastavnika i studenata popularizaciji znanosti s temom „Boje“

2

ODJEL ZA KEMIJU SVEUČILIŠTA U OSIJEKU

Jaka znanstvena djelatnost, brojne studentske aktivnosti i otvorenost za međunarodnu suradnju i mobilnost

3

DR. PETAR KAUKOV, REDATELJ I DOCENT NA ODSJEKU REŽIJE DRŽAVNE AKADEMIJE ZA KAZALIŠNU I FILMSKU REŽIJU U SOFIJI (BUGARSKA) TE SURADNIK AKADEMIJE ZA UMJETNOST I KULTURU U OSIJEKU

S kolegama iz Kazališta Virovitica i s osječke Akademije dijelim zajednički umjetnički jezik