Sport
SEHA-GAZPROM LIGA

Nakon poraza od Zagreba u NEXE-u se žele vratiti pobjedničkim navikama
Objavljeno 8. prosinca, 2018.
Nije bilo vremena ni za plakanje i vidanje rana, ali ni za neku dubinsku analizu nakon poraza NEXE-a u hrvatskom derbiju od PPD-a Zagreb. Opći je zaključak da je bilo stvari koje treba popraviti, a isto tako i onih koje bude nadu da će sljedeći ogledi dvaju najjačih hrvatskih klubova biti još zanimljiviji s mogućim drukčijim epilogom. Tako su Našičani prosinac otvorili porazom, kojeg se trener "gromova" Hrvoje Horvat pribojavao. Naime, prošle godine, prema ne samo njegovu mišljenju, našička je momčad izgledala najlošije tijekom sezone. A do kraja ovoga dijela prvenstva i početka priprema reprezentacija za Svjetsko prvenstvo ostale su još tri utakmice. Prva u nizu je nedjeljna (19.15 sati), kada u Našicama gostuje ljubuški Izviđač. Tjedan dana poslije u Našicama gostuje skopski Metalurg, a zavšetak je 19. prosinca na gostovanju u Nišu kod Železničara. Kvaliteta i položaj na tablici sugerirat će da Našičani polusezonu moraju finiširati s devet bodova. I to je sasvim realno. Štoviše, užurbani ritam utakmica uopće im nije nešto što stvara problem.

- Draži nam je ovaj ritam nego da nema po dva tri tjedna utakmice, kao što je donedavno bio slučaj. Na to smo spremni, trenirali smo dobro, imamo širok kadar da to možemo istrpjeti - rekao je trener NEXE-a.

U prvoj utakmici u Ljubuškom Našičani su slavili 24:23.

- Napravili su nam jako puno problema u prvoj utakmici. Možda smo nakon utakmice sa Zagrebom ušli malo opuštenije, i to nam se ovaj put ne smije dogoditi. Očekujem našu dobru utakmicu, da ćemo otvoriti čvrsto, tvrdo i da će svaki igrač odraditi svoj dio zadatka i ono što ja od njega očekujem. Pozivam naše gledatelje da dođu u velikom broju kao što je bio slučaj u prethodnim utakmicama i da nam pomognu da što uspješnije okončamo 2018. godinu - rekao je Horvat, koji neće moći računati jedino na Mihaila Radovanovića, koji bi se mogao vratiti tek pred kraj sezone.

Dosta je i sitnih ozljeda. Izuzev Radovanovića ozbiljnija je ona Marka Buvinića, koji se nezgodno "prizemljio" na leđa protiv PPD-a Zagreb, no mogao bit čak i konkurirati za nedjeljnu utakmicu. Za koju će sigurno konkurirati Tomi Vozab, trenutno najbolji strijelac NEXE-a i majstor sedmeraca.

- Izviđač je posljednji na tablici bez pobjede, ali mi se moramo spremiti za utakmicu kao da nam dolazi Barcelona. Svjesni smo da neće biti lako, da moramo biti dobri jer svako opuštanje bi nam se moglo obiti o glavu. Pozivam sve navijače da dođu u što većem broju. Treba nam podrška i još jedan dodatni motiv, i vjerujem da će ljudi biti zadovoljni - najavio je utakmicu Vozab. K.Lacković
Susret NEXE - Izviđač igra se u nedjelju (9. prosinca) u 19.15 sati u dvorani OŠ Kralja Tomislava
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike