Sport
PRVA HRVATSKA LIGA NOGOMETAŠICA

U Split “zečice” kreću po jesensku titulu
Objavljeno 21. studenog, 2018.
Nakon što su uvjerljivo s 8:0 svladale Dinamo, hrvatske prvakinje sada očekuje teža zadaća na gostovanju u Splitu

Nekada su utakmice Osijeka i Dinama odlučivale o najboljoj ženskoj nogometnoj ekipi Hrvatske. Za aktualne osječke prvakinje sada je to usputna postaja prema obrani državnog primata.

Sastav Tihomira Rudeža nakon osam etapa ima maksimalan učinak bez primljenog pogotka i čak 67 postignutih. Do toga se skora došlo s osam nedjeljnih u mreži zagrebačkog Dinama, koji nije imao gotovo nikakve šanse na Mačkamami. "Zečice" su već nakon sedam minuta igre imale tri pogotka prednosti i do odmora još jedanput svladale vratarku "modrih", odnosno u nedjelju "žutih". Toliko (četiri) puta i u drugom dijelu matiravši gostujuću čuvaricu mreže, za koju je ponovno bilo kobno razdoblje od sedam minuta sredinom poluvremena, kada su Osječanke opet tri puta bile precizne. Budući da su Zagrepčanke uoči dolaska u osječku Industrijsku četvrt bile na četvrtom mjestu, bio je to derbi pretposljednje jesenske etape, nakon koje "zečice" nisu osigurale zimovanje na vrhu. Pred njima je, naime, posljednji i ključni ogled polusezone, koji donosi gostovanje u Splitu protiv istoimenog sastava, koji, također, ima maksimalan učinak uz susret manje i slabiju gol-razliku. U osječkom taboru svjesni su težine zadaće i motiviranosti splitske ekipe, frustrirane permanentnim gledanjem u leđa ekipi iz Slavonije.

- Susret s Dinamom bio je dobra priprema i uvertira za finale jeseni, koje bi se doista tako moglo nazvati. Susrest će se dvije najbolje ekipe, što pokazuje i redoslijed. Tako je nekoliko godina pa je jasno da se u međuvremenu pojavio rivalitet. Sličan je bio prije i s Dinamom, koji je potom nestao i sada se želi vratiti vrhu. No još uvijek im nedostaje kvalitete u odnosu prema nama, što smo i potvrdili s osam pogodaka, a mislim da ne treba posebice isticati da je moglo biti još pogodaka, odnosno suparnice su Mačkamamu trebale napustiti dvoznamenkasto poražene - elaborirala je Violeta Baban nedjeljni domaći oproštaj od polusezone. Nakon čijeg su završetka misli odmah bile usmjerene gostovanju u Splitu, o kojem se, uostalom, razmišlja praktički otkako su uoči prvenstva izvučeni natjecateljski brojevi klubova i određeni parovi. Ako ne prije, posljednji će ovosezonski susret odlučiti o prvaku države, koji bi se, međutim, mogao (raza)znati već nakon prvoga sučeljavanja dviju najboljih ekipa Hrvatske.

- Velik nam je motiv uoči susreta u Splitu da jesenska titula prvaka prezimi u Osijeku. Iako vjerujemo u veću kvalitetu našeg igračkog kadra, ipak su to, posebice posljednjih godina, specifične utakmice, gdje protivnice daju maksimum, a moguće i više od toga i pri čemu postoji određeni pritisak. Budući da ih nemamo puno, upravo su nam takve utakmice izazov da se dokažemo kao vladarice hrvatskog nogometa, čiji se status, vjerujem, neće promijeniti, i to još godinama - optimistično je zaključila kapetanica Osijeka najavljujući derbi-susret devetog kola, prenijevši, zapravo, atmosferu iz tabora "zečica", koje jedva čekaju ogled sa Splićankama.

Dražen Lekšan
TABLICA
Rezultati 8. kola: Osijek - Dinamo (Zagreb) 8:0, Agram (Zagreb) - Viktorija (Slavonski Brod) 6:2, Rijeka - Katarina Zrinski (Čakovec) 1:4, Marjan (Split) - Neretva (Metković) 1:3 i Pregrada - Split 0:3

Tablica

1.Osijek       8       8       0       0       67:0       24

2.Split       7       7       0       0       37:1       21

3.Agram       7       6       0       1       24:13       18

4.Neretva       8       3       2       3       10:20       11

5.Dinamo       7       3       1       3       21:18       10

6.Katarina Z.       8       2       3       3       12:25       9

7.Pregrada       7       2       0       5       7:34       6

8.Marjan       7       1       1       5       12:32       4

9.Viktorija       7       1       1       5       7:33       4

10.Rijeka(-1)       8       0       0       8       6:27       -1

U 9. kolu, 25. studenoga, parovi su: Split - Osijek, Dinamo - Rijeka, Katarina Zrinski - Agram, Viktorija - Marjan i Neretva - Pregrada.
Violeta Baban

kapetanica Osijeka

Susret s Dinamom nama je bila dobra priprema i uvertira za finale jeseni u Splitu, koje bi se doista tako moglo nazvati. Susrest će se dvije najbolje ekipe, a vjerujemo da smo i dalje kvalitetnija
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike