Sport
TREĆA HNL “ISTOK”

Jesenski prvak Cibalia nastavio pobjednički niz
Objavljeno 19. studenog, 2018.
Kolo prije kraja polusezone nogometaši Cibalije osigurali su naslov jesenskog prvaka bez obzira na ishod posljednjeg kola. Cibalia tada gostuje u Ivankovu, a drugoplasirani Čepin u Jurjevcu. Posljednjih šest kola Vinkovčani su odradili superiorno ostvarivši svih šest pobjeda, a osim ostvarenim rezultatima na terenu iskazali su se i najuvjerljivijom igrom, doziranom po potrebi i prema protivniku. Pokazali su Vinkovčani iz kola u kolo kako napreduju i sigurno je da će biti glavni kandidati za naslov prvaka i na kraju, naravno, ako se ne dogodi nešto nepredviđeno, poput činjenice da je još uvijek neizvjesno hoće li HNK Cibalia dobiti drugoligašku licencu. U susretu Vihora momčad Petra Tomića ponovo je demonstrirala superiornu igru dopustivši gostima samo jednu ili dvije prilike, koje su Jelisavčani upropastili ili je vratar Marijanović obranio. Stoga pobjeda Cibalije ni jednom nije došla u pitanje.

Sličnu utakmicu odigrali su Čepinčani na svom stadionu protiv Slavonije. Superiorno i efikasno, a, mogli bismo reći, i rutinski. Imali su i gosti svojih prilika, ali se na kraju zbrajaju postignuti pogotci i u konačnici bodovi, što je sve ovaj put bilo na strani Čepina. Već sada bismo mogli reći da je Čepin iskazao najviše mogućnosti i kvalitetu da ugrozi superiornost Cibalije, pa će biti zanimljiv proljetni dio sezone, kada će se mnogo toga rješavati. Donedavno treći kandidat za najviši plasman, momčad Belišća, na svojem je terenu bez većih problema svladao Mladost iz Ždralova, što se i očekivalo od momčadi Davora Rupnika. Belišćani ne kriju drugoligaške ambicije. Kvalitetu imaju, ali na proljeće kikseve moraju svesti na minimum. Oriolik je nastavio jesenski pozitivan niz i na svom je terenu nešto teže od očekivanog svladao “fenjeraša” Vukovar 1991. Umalo da Oriovčani nisu prosuli sve dobro što su napravili u prvom poluvremenu. Imali su vodstvo od 3:0, ali su u nastavku Vukovarci stigli na 3:2, no kada su trebali izjednačiti, ponestalo im je koncentracije, što je domaćin iskoristio i zaključio susret pobjedom s dva pogotka razlike. U Novoj Gradiški Sloga i Bedem iz Ivankova podijelili su bodove, što je najrealniji ishod susreta, oba su sastava imala priliku i za nešto više, ali je ostalo na jednom pogotku s obje strane. Ni u Đakovu nije bilo pobjednika, ali podjelom bodova svakako su zadovoljniji gosti iz Slavonskog Broda. Đakovčani imaju za čime žaliti, jer su cijelu utakmicu dominirali i imali priliku za pobjedu, ali jedna kontra Brođana iz koje su ostvarili priliku da iz kornera ubace pred vrata Đakovčana bila je kobna za domaće. Taj je pokušaj na kraju uspio i Brođani su s tim bodom zadovoljni napustili Đakovo. Bjelovar je nakon dramatičnog susreta i preokreta ostvario pobjedu na svom terenu, a Slavija i Zrinski u Pleternici su odigrali bez pogodaka. A. Grgić

Rezultati 14. kola: Oriolik - Vukovar 1991 4:2, Belišće - Mladost 3:1, Slavija - Zrinski 0:0, Sloga NG - Bedem 1:1, Cibalia - Vihor 3:0, Čepin - Slavonija 3:0, Bjelovar - Koprivnica 3:2, Đakovo Croatia - Marsonia 1:1


Raspored 15. kola (24./25. studenoga): Marsonia - Oriolik, Koprivnica - Đakovo Croatia, Slavonija - Bjelovar, Vihor - Čepin, Bedem - Cibalia, Zrinski - Sloga NG, Mladost - Slavija i Vukovar 1991 - Belišće.

STRIJELCI
10 pogodaka: Dogan (Cibalia), Kerić (Cibalia)

9 pogodaka: Agatić (Čepin), Pavlović (Vihor), Radovanović (Belišće)

8 pogodaka: Dos Santos (Zrinski), Grgačević (Đakovo Croatia), Sučić (Mladost)

7 pogodaka: Jurić (Oriolik), Ratković (Belišće), Tominac (Bjelovar)

6 pogodaka: Erić (Marsonia), Gudelj (Marsonia), Kuprešak (Bjelovar), Majstorić (Oriolik), Plum (Vukovar 1991), Vrkić (Koprivnica), Vuksanović (Bedem), Žuljević (Slavonija)

5 pogodaka: Borko (Bedem), F. Bungić (Sloga NG), Mijić (Oriolik)...
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike