Učionica
KONAČNI REZULTATI UPISA STUDENATA U PRVU GODINU STUDIJA

Na preddiplomske i diplomske studije Sveučilišta u Osijeku upisano ukupno 4459 novih studenata
Objavljeno 19. studenog, 2018.
Prema podatcima znanstveno-nastavnih i umjetničko-nastavne/znanstvene sastavnice Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku o upisanim studentima u prvu godinu studija na preddiplomske sveučilišne, integrirane preddiplomske i diplomske sveučilišne studije, preddiplomske stručne studije i na diplomske sveučilišne studije upisano je ukupno 4459 studenata, od kojih je 3758 redovitih studenata i 701 izvanredan student.

U prvu godinu studija na preddiplomske studije upisano je ukupno 3057 studenata, od čega 2676 redovitih i 381 izvanredan student. Na preddiplomske je sveučilišne studije upisano 2307 studenata, a na integrirane preddiplomske i diplomske sveučilišne studije 378 studenata, što ukupno predstavlja 2685 studenata na sveučilišnim studijima, od čega je 2327 redovitih studenata i 358 izvanrednih studenata.

Na preddiplomske stručne studije upisana su ukupno 372 studenta, od kojih je 349 redovitih i 23 izvanredna studenta.

Prema području znanosti, u prvu godinu preddiplomskih sveučilišnih studija najviše je studenata upisano u području tehničkih znanosti (24 %), slijede društvene znanosti (16 %), biotehničke znanosti (14 %) te područje društvenih i humanističkih znanosti (11 %) i biomedicina i zdravstvo (10 %). Integrirane je sveučilišne studije upisalo najviše studenata u području društvenih znanosti (39 %), slijedi interdisciplinarno područje (33 %) i područje biomedicine i zdravstva (25 %). Najviše je studenata upisanih u prvu godinu preddiplomskih stručnih studija u području tehničkih znanosti (48 %) i u području društvenih znanosti (45 %).

U prvu godinu diplomskih sveučilišnih studija upisana su ukupno 1402 studenta, od čega 1082 redovita studenta i 320 izvanrednih studenata. Prema područjima znanosti, najviše je studenata upisano u području tehničkih znanosti (21 %), slijede društvene znanosti (19 %), biotehničke znanosti (17 %) te biomedicina i zdravstvo (15 %).
Marija RASONJA
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: ALICJA AURIGA, DOKTORANDICA S WEST POMERANIAN UNIVERSITY OF TECHNOLOGY IN SZCZECIN (POLJSKA) NA MEĐUNARODNOJ RAZMJENI U OKVIRU ERASMUS+ PROGRAMA NA FAKULTETU AGROBIOTEHNIČKIH ZNANOSTI OSIJEK

Ljudi u Osijeku i na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti uvijek su spremni izići u susret

2

FAKULTET ELEKTROTEHNIKE, RAČUNARSTVA I INFORMACIJSKIH TEHNOLOGIJA OSIJEK

Studenti atraktivni na tržištu rada najbolji su dokaz kvalitete studija na FERIT-u Osijek

3

VŠMTI

Studirajte na Visokoj školi Virovitica