Učionica
ODJEL ZA BIOLOGIJU ČLAN UGLEDNE MEĐUNARODNE RECOOP HST ZNANSTVENE ORGANIZACIJE

Važna i prepoznatljiva institucija u međunarodnoj istraživačkoj mreži
Objavljeno 19. studenog, 2018.
Četvrtu godinu zaredom Odjel za biologiju Sveučilišta u Osijeku aktivno sudjeluje u radu međunarodne RECOOP HST znanstvene organizacije.

RECOOP HST čini 18 sveučilišta i akademskih ustanova iz devet zemalja srednje i istočne Europe (Hrvatska, Češka, Mađarska, Poljska, Rumunjska, Slovačka i Ukrajina), Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država (poveznica za informacije: https://www.cedars-sinai.edu/Research/Research-Administration/Recoop/).

Osnovni je cilj takvoga istraživačkoga udruženja unaprjeđenje istraživačke i međunarodne suradnje i pružanje platforme za znanstveno umrežavanje u prirodnim znanostima. Glavni istraživački smjerovi na kojima se temelje istraživanja RECOOP-a odnose se na istraživanje osnovnih mehanizama kardiovaskularnih, metaboličkih, neurodegenerativnih bolesti i raka, reprodukcije kao i upotrebe nanotehnologije u području biologije i medicine. Osim Odjela za biologiju, u RECOOP je uključen i Medicinski fakultet Osijek čime je na Sveučilištu osim međunarodne uloge, dodatno ojačana i interdisciplinarnost unutar samog Sveučilišta.

Znanstvenici Odjela za biologiju do sada su u sklopu RECOOP projekata objavili pet znanstvenih radova u Q2 časopisima te 15 kratkih priopćenja na međunarodnim skupovima. Osim djelatnicima visokoobrazovnih institucija, RECOOP pruža mogućnost aktivnoga sudjelovanja studenata u projektima i predstavljanja njihovih radova na međunarodnom studentskom kongresu u organizaciji RECOOP-a. Kao član RECOOP-a Odjel za biologiju postao je važna i prepoznatljiva institucija u međunarodnoj istraživačkoj mreži.
Senka BLAŽETIĆ
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

5. SJEDNICA SENATA SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU

Na Sveučilište u Osijeku u akademskoj godini 2019./2020. moći će se upisati 3725 novih studenata

2

STIPENDIJE I POTPORE REDOVITIM STUDENTIMA SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU U AKADEMSKOJ GODINI 2018./2019.

Studentima Sveučilišta u Osijeku dodijeljene 122 stipendije i 1 potpora

3

TAMARA MAZUR NOVA V. D. PREDSJEDNICE STUDENTSKOGA ZBORA SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU

Sveučilište u Osijeku, sukladno interesima studenata, aktivno radi na poboljšavanju i povećanju broja studijskih programa