Učionica
ODJEL ZA BIOLOGIJU ČLAN UGLEDNE MEĐUNARODNE RECOOP HST ZNANSTVENE ORGANIZACIJE

Važna i prepoznatljiva institucija u međunarodnoj istraživačkoj mreži
Objavljeno 19. studenog, 2018.
Četvrtu godinu zaredom Odjel za biologiju Sveučilišta u Osijeku aktivno sudjeluje u radu međunarodne RECOOP HST znanstvene organizacije.

RECOOP HST čini 18 sveučilišta i akademskih ustanova iz devet zemalja srednje i istočne Europe (Hrvatska, Češka, Mađarska, Poljska, Rumunjska, Slovačka i Ukrajina), Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država (poveznica za informacije: https://www.cedars-sinai.edu/Research/Research-Administration/Recoop/).

Osnovni je cilj takvoga istraživačkoga udruženja unaprjeđenje istraživačke i međunarodne suradnje i pružanje platforme za znanstveno umrežavanje u prirodnim znanostima. Glavni istraživački smjerovi na kojima se temelje istraživanja RECOOP-a odnose se na istraživanje osnovnih mehanizama kardiovaskularnih, metaboličkih, neurodegenerativnih bolesti i raka, reprodukcije kao i upotrebe nanotehnologije u području biologije i medicine. Osim Odjela za biologiju, u RECOOP je uključen i Medicinski fakultet Osijek čime je na Sveučilištu osim međunarodne uloge, dodatno ojačana i interdisciplinarnost unutar samog Sveučilišta.

Znanstvenici Odjela za biologiju do sada su u sklopu RECOOP projekata objavili pet znanstvenih radova u Q2 časopisima te 15 kratkih priopćenja na međunarodnim skupovima. Osim djelatnicima visokoobrazovnih institucija, RECOOP pruža mogućnost aktivnoga sudjelovanja studenata u projektima i predstavljanja njihovih radova na međunarodnom studentskom kongresu u organizaciji RECOOP-a. Kao član RECOOP-a Odjel za biologiju postao je važna i prepoznatljiva institucija u međunarodnoj istraživačkoj mreži.
Senka BLAŽETIĆ
Možda ste propustili...

DR. ALEXANDER WOLSKI DEKAN VISOKE POSLOVNE ŠKOLE U KATOWICAMA (POLJSKA)

Katowice i Osijek mogli bi uspješno surađivati u smislu istraživanja na temu rijeka – lokalna zajednica

USPJEŠAN NASTUP OSJEČKIH STUDENATA NA DRŽAVNOM SVEUČILIŠNOM PRVENSTVU U PLIVANJU I VATERPOLU

Osječki studenti plivači treći u Hrvatskoj

SENAT SVEUČILIŠTA U OSIJEKU DAO SUGLASNOST FDMZ-U OSIJEK

Osniva se Sveučilišna poliklinika Mursa za dentalnu medicinu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: LILY SOLOMON, NA MEĐUNARODNOJ RAZMJENI U OSIJEKU

Osijek je lijep, opušten i miran grad s prekrasnom dušom i parkovima

2

GRAĐEVINSKI I ARHITEKTONSKI FAKULTET OSIJEK

Regionalni centar obrazovanja u području građevinarstva i arhitekture

3

PROVEDBA ERASMUS PROGRAMA MEĐUNARODNE MOBILNOSTI U OKVIRU SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU U AKADEMSKOJ GODINI 2017./2018.

U programu Erasmus+ realizirane mobilnosti 73 studenta i 103 djelatnika partnerskih ustanova iz inozemstva