Učionica
U TUZLI ODRŽAN OKRUGLI STOL S TEMOM „UČITELJSKI POZIV: REALNOST – OČEKIVANJA“

Upozorili na potplaćenost i loš položaj učitelja u društvu
Objavljeno 19. studenog, 2018.
Dana 4. listopada 2018. na Filozofskom fakultetu u Tuzli održan je okrugli stol s temom „Učiteljski poziv: realnost – očekivanja“.

U povodu Svjetskoga dana učitelja, koji se obilježava svake godine 5. listopada, okrugli je stol organizirao Odsjek za razrednu nastavu Filozofskoga fakulteta. Svjetski dan učitelja proglasio je UNESCO 1994. u povodu obilježavanja 1966. godine kada je na isti dan potpisana Preporuka o statusu učitelja. Svjetskim danom učitelja nastoji se uputiti na važnost učitelja i učiteljskoga poziva kao jednog od najvažnijih zanimanja u svim zemljama. Na okruglom stolu sudjelovala je i prodekanica za nastavu Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta u Osijeku izv. prof. dr. sc. Emina Berbić Kolar koja je iznijela promišljanja o hrvatskoj realnosti u odnosu na učiteljski poziv. Tim okruglim stolom i pozivom prodekanici Berbić Kolar kao inozemnoj gošći i stručnjakinji u tome području ojačane su veze između dvaju učiteljskih studija, dvaju fakulteta i dvaju sveučilišta u Osijeku i Tuzli. Okruglim stolom zaključeno je kako je učiteljski posao u prvom redu poziv za koji se odlučuju entuzijastični mladi ljudi koji imaju u sebi osjećaj za vrijednost učenja i podučavanja djece kao temelja svakoga društva. Uputilo se na loš položaj učitelja u odnosu na potplaćenost toga zanimanja te na nužnost uvođenja promjena, poboljšavanja materijalnih uvjeta i općenito položaja u društvu.
Emina BERBIĆ KOLAR
Možda ste propustili...

OD 23. DO 27. TRAVNJA 2019. U ORGANIZACIJI AKADEMIJE ZA UMJETNOST I KULTURU U OSIJEKU

4. Dani Julija Knifera: Izložbe, koncerti, plesne izvedbe, promocija knjige, radionice i utrka

POTPISANI UGOVORI S DOBITNICIMA STIPENDIJA I POTPORE SVEUČILIŠTA U OSIJEKU U AKADEMSKOJ GODINI 2018./2019.

Stipendije i potpora izvrsnim studentima, športašima i studentima u potrebi

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

5. SJEDNICA SENATA SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU

Na Sveučilište u Osijeku u akademskoj godini 2019./2020. moći će se upisati 3725 novih studenata

2

STIPENDIJE I POTPORE REDOVITIM STUDENTIMA SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU U AKADEMSKOJ GODINI 2018./2019.

Studentima Sveučilišta u Osijeku dodijeljene 122 stipendije i 1 potpora

3

TAMARA MAZUR NOVA V. D. PREDSJEDNICE STUDENTSKOGA ZBORA SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU

Sveučilište u Osijeku, sukladno interesima studenata, aktivno radi na poboljšavanju i povećanju broja studijskih programa