Učionica
U TUZLI ODRŽAN OKRUGLI STOL S TEMOM „UČITELJSKI POZIV: REALNOST – OČEKIVANJA“

Upozorili na potplaćenost i loš položaj učitelja u društvu
Objavljeno 19. studenog, 2018.
Dana 4. listopada 2018. na Filozofskom fakultetu u Tuzli održan je okrugli stol s temom „Učiteljski poziv: realnost – očekivanja“.

U povodu Svjetskoga dana učitelja, koji se obilježava svake godine 5. listopada, okrugli je stol organizirao Odsjek za razrednu nastavu Filozofskoga fakulteta. Svjetski dan učitelja proglasio je UNESCO 1994. u povodu obilježavanja 1966. godine kada je na isti dan potpisana Preporuka o statusu učitelja. Svjetskim danom učitelja nastoji se uputiti na važnost učitelja i učiteljskoga poziva kao jednog od najvažnijih zanimanja u svim zemljama. Na okruglom stolu sudjelovala je i prodekanica za nastavu Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta u Osijeku izv. prof. dr. sc. Emina Berbić Kolar koja je iznijela promišljanja o hrvatskoj realnosti u odnosu na učiteljski poziv. Tim okruglim stolom i pozivom prodekanici Berbić Kolar kao inozemnoj gošći i stručnjakinji u tome području ojačane su veze između dvaju učiteljskih studija, dvaju fakulteta i dvaju sveučilišta u Osijeku i Tuzli. Okruglim stolom zaključeno je kako je učiteljski posao u prvom redu poziv za koji se odlučuju entuzijastični mladi ljudi koji imaju u sebi osjećaj za vrijednost učenja i podučavanja djece kao temelja svakoga društva. Uputilo se na loš položaj učitelja u odnosu na potplaćenost toga zanimanja te na nužnost uvođenja promjena, poboljšavanja materijalnih uvjeta i općenito položaja u društvu.
Emina BERBIĆ KOLAR
Možda ste propustili...

PREDSTAVLJENA ZNANSTVENA KNJIGA „OULIPO I KNJIŽEVNOST OGRANIČENJA“ IVANE BULJUBAŠIĆ

Tekst je ishodište kreativnih industrija

POTVRĐEN NOVI MANDAT AKTUALNOJ RAVNATELJICI GRADSKE I SVEUČILIŠNE KNJIŽNICE OSIJEK

Dubravka Pađen-Farkaš ravnateljica GISKO-a do 2023. godine

VELIKO PRIZNANJE ZA MONOGRAFIJU „U OSJEČKOM NUTARNJEM GRADU“

Nagrada HAZU-a prof. dr. sc. Heleni Sablić Tomić

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: LILY SOLOMON, NA MEĐUNARODNOJ RAZMJENI U OSIJEKU

Osijek je lijep, opušten i miran grad s prekrasnom dušom i parkovima

2

GRAĐEVINSKI I ARHITEKTONSKI FAKULTET OSIJEK

Regionalni centar obrazovanja u području građevinarstva i arhitekture

3

PROVEDBA ERASMUS PROGRAMA MEĐUNARODNE MOBILNOSTI U OKVIRU SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU U AKADEMSKOJ GODINI 2017./2018.

U programu Erasmus+ realizirane mobilnosti 73 studenta i 103 djelatnika partnerskih ustanova iz inozemstva