Učionica
ODRŽAN ČETVRTI BALKANSKI JAVNOZDRAVSTVENI VIKEND (4TH BALKAN SCOPH WEEKEND)

Sudjelovalo 80 inozemnih studenata iz 13 zemalja svijeta
Objavljeno 19. studenog, 2018.
Četvrti Balkanski javnozdravstveni vikend (4th Balkan SCOPH Weekend), u organizaciji Međunarodne udruge studenata medicine Hrvatska - CroMSIC, održan je od 5. listopada do 7. listopada 2018. u Školi narodnoga zdravlja „Dr. Andrija Štampar“ u Zagrebu.

Sudjelovalo je 80 stranih studenata iz 13 zemalja svijeta (Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Grčke, Hondurasa, Latvije, Mađarske, Makedonije, Njemačke, Rumunjske, Slovenije, Srbije, Turske). Prethodni Balkanski javnozdravstveni vikendi organizirani su u Bugarskoj, Srbiji i Makedoniji. Posebnost je ovogodišnjega skupa u tome što je okupio najviše sudionika i što je omogućio sudjelovanje osobama koje nisu stanovnici neke balkanske države, ali imaju želju učiti o zdravstvenim problemima tih država. U realizaciji projekta sudjelovao je i Studentski zbor Sveučilišta u Osijeku.

Tema je skupa bila „Ruralno zdravlje“, a govorilo se i raspravljalo kroz pet predavanja doktora medicine, dva studentska predavanja te 16 radionica. Neke od tema predavanja bile su: balkanska endemska nefropatija, hipertenzija i sol, alkoholizam i ovisnosti u ruralnim mjestima. Događaj je dobio odobrenje i potporu Svjetske međunarodne federacije studenata medicine (IFMSA).
Marta BOLJEŠIĆ
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike