Sport
A-1 LIGA KOŠARKAŠICA

Obračun dvaju svjetova, Mursa nemoćna u Jugu
Objavljeno 22. listopada, 2018.
Već od prve minute bilo je jasno u kojemu će smjeru utakmica ići i kako će na kraju završiti

Košarkašice Murse vratile su žensku prvoligašku košarku u Osijek, ali na početku prvenstva stvari ne izgledaju najbolje. U novoj sezoni A-1 lige odigrale su Osječanke tri utakmice i upisale tri uvjerljiva poraza. Nakon što su u gostima stradale kod Splita i Trešnjevke, nisu bile uspješne ni na svom parketu u dvorani Jug.


Ništa neočekivano, ipak, u Jugu su u subotu gostovale aktualne prvakinje Hrvatske, vrlo jaka ekipa zagrebačkog Medveščaka koja je uvjerljivom pobjedom od 89:50 samo potvrdila status favorita. Iako tri vrlo uvjerljiva poraza na startu ne izgledaju lijepo, ima i jedna dobra stvar za "mursašice". Nakon Medveščaka, za njih je završila serija utakmica protiv najtežih suparnika.
Susret Murse i Medveščaka bio je jednosmjerna utakmica u kojoj je od prve minute bilo jasno u kojemu će smjeru sve to ići i završiti. Agresivne gošće odmah su krenule s presingom, a Osječanke nisu imale odgovor na takvu igru i srljale su iz pogreške u pogrešku. Izgubljeno je puno lopti, domaće su se mučile i organizacijom bilo kakvog smislenog napada, uz to bile su potpuno nemoćne pod obručima, gdje je dominirala gostujuća centarska linija Majstorović-Vojtulek-Nimac.
Već nakon četiri minute igre Zagrepčanke su imale dvoznamenkastu prednost (2:12), u nastavku su samo punile domaći koš, dominirale pod obručima i košarkašice Murse izgledale su potpuno izgubljeno na parketu. Na kraju prve četvrtine već je bilo golemih "plus 24" za Medveščak, do odmora se ništa nije promijenilo i osječkoj ekipi je prijetila katastrofa. No, u drugom poluvremenu dobro je zaigrala Petra Šimunić, borila se lavovski, ali nije mogla sama protiv jakog Medveščaka. Domaćima je naruku išlo i što je trener zagrebačke ekipe Braslav Turić počeo puno rotirati, pa je Mursa na kraju poražena s visokih, ali kako su stvari u jednom trenutku izgledale, može se reći "podnošljivih" 39 poena razlike.
- Nisam zadovoljan kako smo reagirali na presing suparnica, izgubili smo previše lopti, ali nema previše žala. Možemo samo čestitati ekipi Medveščaka, a mi već razmišljamo o sljedećoj utakmici - kazao je nakon susreta trener Murse Dražen Nikšić.
A sljedeći susret nosi Mursi gostovanje u Slavonskom Brodu kod ekipe Broda na Savi, koja također nakon tri kola na kontu ima tri poraza.
Ivana Liović
Medveščak je odnio bodove iz dvorane Jug, ali očekivani je to epilog subotnje utakmice
MURSA                   50
MEDVEŠČAK         89

OSIJEK - SD Jug. Gledatelja: 100. Suci: Barišić, Hartman i Andrić (svi Osijek).

MURSA: Zvocak, Šola 5, Podunavac, Mihaljević 4, Šarlija 10 (1-4), Lovrić, Obradović, Vuksanić 4, Rajić, Horjan, Štrk 4, Šimunić 23 (11-17)

MEDVEŠČAK: Petrak 4, Tepeš 6 (1-1), Nimac 20 (4-5), Škorić 1 (1-2), Vojtulek 7 (1-4), Todorić 21 (2-2), Strize 5, Majstorović 19 (1-3), Mrdalj 4 (2-2), Leovac, Krajinović, Kolovrat 2

REZULTAT PO ČETVRTINAMA: 10:34, 8:25, 23:19, 9:11
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike