Sport
RUKOMETNI TURNIR ‘’ZLATKO IVIĆ - ĆIVA’’

Nastupilo oko 1500 mladih rukometaša
Objavljeno 18. listopada, 2018.
Veliki međunarodni turnir održan je i u sklopu obilježavanja 60 godina rukometa u Valpovu

U organizaciji RK Valpovka tijekom dva vikenda održan je veliki Memorijalni međunarodni rukometni turnir ‘’Zlatko Ivić - Čiva’’. Na šestom izdanju nastupile su ukupno 82 ekipe iz 45 klubova iz Bosne i Hercegovine, Mađarske, Slovenije i Hrvatske, koje su se nadmetale u pet kategorija (mlađi kadeti, dječaci “A”, 2008. i 2009. godište te djevojčice 2008. godište). Oko 1500 mladih rukometaša odigralo je ukupno 270 utakmica u dvoranama u Valpovu, Belišću, Petrijevcima i Našicama, a u svim su kategorijama proglašene najbolje postave turnira te pojedinci, a najboljim je vratarima u svim konkurencijama pripala i nagrada Petar Zvonimir Mandić.


U konkurenciji mlađih kadeta (2004./2005.) nastupilo je 20 momčadi, a slavio je domaćin Valpovka. Valpovčani su u finalu uvjerljivo svladali Rugvicu s 21:8, a u dvoboju za treće mjesto Čakovec pobijedio je Trsat s 18:17. Za najkorisnijeg igrača turnira proglašen je Nikola Ivanković (Rugvica), najefikasniji igrač bio je Luka Vukelić (Valpovka), a nagradu Petar Zvonimir Mandić za najboljeg vratara dobio je Zvonimir Hrka (Rugvica), a uručila mu je Petrova majka Valentina.
I u konkurenciji dječaka “A” (2006./2007.) nadmetalo se 20 momčadi, a najbolji je na kraju bio PPD Zagreb. Zagrepčani su u finalu uvjerljivo dobili Koprivnicu Nou s 18:6, a treće je mjesto opripalo Dugom Selu koje je bilo uspješnije od Maksimir Pastele s 12:4. Najboljim igračem turnira proglašen je Vito Salaj (PPD Zagreb), najefikasniji na turniru bio je Petar Goličić (Koprivnica Noa), a najbolji je vratar Filip Holečić (Maksimir Pastela).
Pobjednik u malom rukometu je, u konkurenciji 2008. godišta (16 momčadi), Kozara Mlijekoprodukt (Kozarska Dubica) koja je u finalu nadvisila Nexe s 14:7. Treće mjesto pripalo je Poletu (Dugo Selo) nakon 12:10 pobjede protiv Rudara. Petar Barišić (Nexe) najbolji je igrač turnira, Luka Marić (Polet) najefikasniji strijelac, a Aleksa Bičanić (Kozara Mlijekoprodukt) najbolji vratar.
U malom rukometu za dječake rođene 2009. godine i mlađe (16 momčadi) slavilo je Sesvete, porazivši u finalu Rudar s 8:7, a treće mjesto osvojio je domaćin Valpovka pobjedom 8:0 protiv Zadra. Ovdje je za najboljeg igrača izabran Kristijan Halambek (Sesvete), najefikasniji je bio Jakov Galetić (Rudar Rude), a najbolji vratar Matej Galinović (Valpovka).
Kod djevojčica u malom rukometu (2008. godište) sudjelovalo je deset ekipa, a najbolja je Valpovka koja je u finalu nadigrala Tvin Viroviticu s 10:7. Do trećeg je mjesta stigao Osijek pobijedivši Rugvicu 13:12. Emanuela Balog (Valpovka) najbolja je igračica turnira, Sara Malovan (ŽRK Osijek) najefikasnija igračica, a Ela Hajmaši (Tvin Virovitica) najbolja vratarka.
Generalni pokrovitelj turnira i ove je godine bio Središnji državni ured za šport, supokrovitelj je bila i lokalna zajednica uz sponzore, domaćinu Valpovki kao suorganizatori pomogli su i RK Nexe, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Valpovštine, Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i HVIDR-a Valpovo, a cijeli je projekt održan i u sklopu obilježavanja 60 godina rukometa u Valpovu te vrijedne titule europske sportske regije, European community of sport 2018: “Slavonia i Baranya.”
Goran Roguljić
Najbolje postave turnira
MLAĐI KADETI (2004./2005.)

Lijevo krilo: Marko Bajan (Valpovka)

Lijevi vanjski: Juraj Juranić (Čakovec)

Srednji vanjski: Nikola Ivanković (Rugvica)

Desni vanjski: Domagoj Jurišak (Varaždin)

Desno krilo: Luka Vukelić (Valpovka)

Kružni napadač: David Mikulčić (Trsat)

Vratar: Zvonimir Hrka (Rugvica)
DJEČACI “A” (2006./2007.)

Lijevo krilo: Marin Milošević (Koprivnica NOA)

Lijevi vanjski: Franko Skazlić (PPD Zagreb)

Srednji vanjski: Nino Ivković (Dugo Selo)

Desni vanjski: Petar Golčić (Koprivnica NOA)

Desno krilo: Leon Peterlić (Rugvica)

Pivot: Stjepan Gajšek (PPD Zagreb)

Vratar: Filip Holečić (Maksimir Pastela)
MINI RUKOMET DJEČACI (2008.)

Dimitrije Mitrović (Kozara Mlijekoprodukt)

Danilo Tubin (Kozara Mlijekoprodukt)

Luka Barači (Nexe)

Ivano Ešegović (Polet)

Juraj Lukić (Rudar Rude)
MINI RUKOMET DJEČACI (2009. i mlađi)

Marko Škrlec (Sesvete)

Gabrijelo Sruk (Sesvete)

Luka Martinko (Rudar Rude)

Antun Jurišin (Rudar Rude)

Josip Kovač (Valpovka)
MINI RUKOMET DJEVOJČICE (2008.)

Iva Đakovac (Valpovka)

Petra Petersdorfer (Valpovka)

Evelin Grubić (Tvin Virovitica)

Anja Savić (Osijek)

Ines Nikić (Rugvica)
Možda ste propustili...

POVRATAK NA STAZU NEKAD NAJBOLJEG SKIJAŠA SVIJETA

Marcel Hirscher skijat će pod nizozemskom zastavom

FESTIVAL PLIVANJA U ZAGREBU

Josić kući donijela komplet medalja

Najčitanije iz rubrike