Učionica
U OSIJEKU OTVOREN URED RAZVOJNO-ISTRAŽIVAČKOGA CENTRA ERICSSONA NIKOLE TESLE

Trideset stručnjaka sudjelovat će u razvoju mobilnih komunikacija četvrte i pete generacije
Objavljeno 12. listopada, 2018.

Kompanija Ericsson Nikola Tesla 21. rujna 2018. u Osijeku, u nazočnosti mr. sc. Andreja Plenkovića, predsjednika Vlade Republike Hrvatske; Darka Horvata, ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta; dr. sc. Tomislava Ćorića, ministra zaštite okoliša i energetike; Gabrijele Žalac, ministrice regionalnoga razvoja i fondova Europske unije; prof. dr. sc. Blaženke Divjak, ministrice znanosti i obrazovanja; Olega Butkovića, ministra mora, prometa i infrastrukture te prof. dr. sc. Vlade Guberca, rektora Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, otvorila je nove prostore svojega Razvojno-istraživačkoga centra i time taj dio poslovnih aktivnosti, nakon Zagreba i Splita, proširila i na Slavoniju.


Brojne okupljene goste pozdravili su Gordana Kovačević, predsjednica kompanije Ericsson Nikola Tesla, najvećega hrvatskog izvoznika znanja, Ivan Vrkić, gradonačelnik Osijeka te Ivan Anušić, župan Osječko-baranjske županije. Gordana Kovačević naglasila je kako Ericsson Nikola Tesla, s velikim razvojno-istraživačkim centrom u kojem radi 1400 od ukupno 3100 zaposlenika, daje važan doprinos strateškim ciljevima tehnološke, gospodarske i društvene održivosti. Posebno je istaknula kako će kompanija nastaviti svoju praksu godišnjih ulaganja više od 400 milijuna kuna u ljude i znanje pa će, zahvaljujući tomu, Slavonci s kolegicama i kolegama iz Zagreba i Splita sudjelovati u razvoju mobilnih komunikacija četvrte i pete generacije. U osječkome uredu, smještenom na oko 1100 četvornih metara u prostorijama Kappa centra u središtu grada, trenutačno radi trideset većinom mladih ljudi, a planirano je dodatno zapošljavanje i širenje, pri čemu će dinamika toga procesa ovisiti o dostupnosti visokoobrazovanih stručnjaka. Kovačević je ujedno zahvalila na suradnji brojnim pojedincima i institucijama bez čije potpore taj uspjeh ne bi bio moguć. „Umjesto da mladi iz Slavonije odlaze u svijet, svijet na velika vrata ulazi u Slavoniju, a za to će se pobrinuti naši ICT veleposlanici svojim radom, znanjem i zalaganjem jer povezani su sa svim zemljama i stručnjacima u globalnom Ericssonu“, zaključila je Kovačević.
Predsjednik Vlade mr. sc. Andrej Plenković zahvalio je Ericssonu Nikoli Tesli na otvaranju novoga ureda Razvojno-istraživačkoga centra baš u Osijeku te ustvrdio kako je to snažna poruka za budućnost i putokaz kako se upotrebom suvremenih tehnologija mogu graditi dobri preduvjeti za razvoj Slavonije. Uslijedio je kratak demo program prof. dr. sc. Darka Huljenića, direktora istraživanja Ericssona Nikole Tesle, koji je nazočnima predstavio dio naprednih tehnoloških rješenja koja će globalno osigurati višu razinu mobilnih komunikacija, a na kojima rade hrvatski stručnjaci.
(Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle)
Predsjednik Vlade RH mr. sc. Andrej Plenković: „Tehnologija je jedan od pokretača razvoja cjelokupnoga društva“
„Živimo u digitalnom dobu u kojem je tehnologija jedan od pokretača razvoja cjelokupnoga društva pa je važna činjenica da će stručnjaci Razvojno-istraživačkog centra raditi i na globalnom razvoju pete generacije mobilne tehnologije“, naglasio je predsjednik Vlade RH mr. sc. Andrej Plenković. Podsjetio je na to da Vlada snažno podupire procese digitalne transformacije kao bitne sastavnice svih strukturnih reformi i izrazio zadovoljstvo što su prepoznati potpora i doprinos ministarstava kao i tijela javne, regionalne i lokalne uprave tako važnom projektu.
Možda ste propustili...

ARIJAN VOLDIN PREDSJEDNIK STUDENTSKOGA ZBORA FAKULTETA ZA DENTALNU MEDICINU I ZDRAVSTVO OSIJEK

„Uz uobičajene oblike nastave studenti stječu i dodatne kompetencije za tržište rada“

TIJEKOM LJETNOGA SEMESTRA PTFOS UGOSTIO 12 ZNANSTVENIKA IZ REGIJE I EU

Razmjenom znanstvenih i nastavnih iskustava do podizanja kvalitete

PREGLED PRIJAVA ZA ERASMUS PROGRAM MEĐUNARODNE MOBILNOSTI U OKVIRU SVEUČILIŠTA U OSIJEKU U AKADEMSKOJ GODINI 2019./2020.

Sve veće zanimanje znanstvenika i studenata Sveučilišta u Osijeku za sudjelovanjem u programu Erasmus+

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

LIDIJA BARIĆ DR. MED., DOBITNICA NAGRADE „ZA ŽENE U ZNANOSTI“ U 2018. GODINI

Nakon što doktoriram imam želju teme kojima se bavim u znanosti primijeniti u pedijatriji

2

SREDIŠNJA PROSLAVA DANA SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU I SVEČANA SJEDNICA SVEUČILIŠNOGA SENATA

Obilježena 44. akademska godina od osnutka Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

3

AKADEMIJA ZA UMJETNOST I KULTURU U OSIJEKU

Jedinstvena institucija koja podjednako razvija vrhunsko umjetničko stvaralaštvo i ozbiljan znanstveno-istraživački rad