Učionica
ZAVRŠENI NATJEČAJI ZA OSTVARIVANJE PRAVA STUDENATA NA SMJEŠTAJ U STUDENTSKIM DOMOVIMA TE SUBVENCIJU PRIVATNOGA SMJEŠTAJA

Ukupno 1219 studenata dobilo smještaj u domovima ili pravo na subvenciju privatnoga smještaja
Objavljeno 12. listopada, 2018.

Kao i svake godine Upravno vijeće Studentskoga centra u Osijeku raspisalo je natječaj za ostvarivanje prava studenata na smještaj i raspodjelu mjesta u studentskim domovima te subvenciju privatnoga smještaja.


Natječaj je trajao od 20. lipnja 2018. do 20. srpnja 2018. godine, a na njega su se uspješno prijavila 1672 studenta. Privremene rang-liste objavljene su 1. kolovoza 2018. Rok za prigovore trajao je osam dana od dana objave privremenih rang-lista. Prigovori su obrađeni u roku od 15 dana te su objavljene konačne rang-liste po kojima je pravo na novi studentski dom ostvarilo 426 studenata, na Studentski dom IGK 193 studenta, a 600 je studenata ostvarilo pravo na subvenciju privatnoga smještaja.
Cijena je smještaja u novom studentskom domu ostala ista kao i prošle godine te iznosi 500 kuna. Osim sedam soba koje su namijenjene studentima s invaliditetom, sve su sobe dvokrevetne. Cijena smještaja u Studentskom domu IGK iznosi 400 kuna za trokrevetnu sobu, 500 kuna za dvokrevetnu i sobu namijenjenu studentima s invaliditetom te 550 i 600 kuna za jednokrevetnu sobu, ovisno o tipu jednokrevetne sobe. Navedene su cijene one koje plaćaju studenti, a Ministarstvo znanosti i obrazovanja subvencionira mjesečni najam s 200 kuna po studentu. Studente koji stanuju kod privatnoga stanodavca, a ostvarili su pravo na subvenciju privatnoga smještaja, Ministarstvo subvencionira s 200 kuna mjesečno. U novom studentskom domu, osim studenata koji su ostvarili pravo na stanovanje u domu putem natječaja, borave i studenti na međunarodnoj razmjeni.
Tomislav KNEŽEVIĆ
Nastavljena izgradnja novoga studentskoga paviljona
Izgradnja je novoga studentskoga paviljona, koja se u potpunosti financira iz europskih fondova, ukupnoga kapaciteta 796 ležajeva, nastavljena te se završetak izgradnje očekuje u roku od 20 mjeseci. Završetkom izgradnje novoga paviljona broj mjesta za studente koji se natječu za smještaj u studentskim domovima tako će se povećati sa 619 na 1415 čime će se studentima olakšati traženje smještaja, a time i povećati njihovo zanimanje za stanovanje u studentskom domu.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike