Učionica
POČETAK AKADEMSKE GODINE NA FAKULTETU AGROBIOTEHNIČKIH ZNANOSTI OSIJEK

Uvodno predavanje na najstarijem fakultetu na Sveučilištu s novim nazivom
Objavljeno 12. listopada, 2018.
Dana 1. listopada 2018. službeno je započela nova akademska godina na Sveučilištu u Osijeku, a time i na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti Osijek (dosadašnjem Poljoprivrednom fakultetu) koji službeno ulazi u prvu akademsku godinu pod novim nazivom.
Tradicionalno uvodno predavanje za studente prve godine otvorio je dekan Fakulteta prof. dr. sc. Krunoslav Zmaić koji je nazočnim studentima zaželio dobrodošlicu i upoznao ih s funkcioniranjem visokoobrazovnoga sustava na Fakultetu. Nakon toga prodekan za nastavu i upravljanje kvalitetom prof. dr. sc. Zdenko Lončarić studente je upoznao s ustrojstvom studija na Fakultetu te načinima ocjenjivanja i vrjednovanja studenata unutar Europskoga sustava prijenosa bodova (ECTS). Prodekan za razvoj pokušališta i transfer tehnologija doc. dr. sc. Mato Drenjančević okupljene je studente upoznao s pokusnim poljima i vinogradima Fakulteta, a prodekan za znanost i poslijediplomske studije prof. dr. sc. Zvonko Antunović studente je pobliže upoznao s poviješću Fakulteta i nedaćama kroz koje je prolazio do izgradnje nove zgrade prije sedam godina kao i s ustrojem poslijediplomskih studija na Fakultetu. Osim njih, pozdravne su govore uputili i Sara Časar, predstavnica Studentskoga centra u Osijeku, prof. dr. sc. Tihana Sudarić u ime Povjerenstva za osiguranje i unaprjeđenje kvalitete obrazovanja Fakulteta, Daniel Haman u ime Ureda za međunarodnu suradnju Fakulteta, Ivan Rebekić ispred IT službe Fakulteta, Dominik Razman, predsjednik Studentskoga zbora PFOS-a te prof. dr. sc. Marcela Šperanda, predsjednica udruge DUHOS.
Po završetku uvodnoga predavanja studentima su uručeni indeksi i „iksice“. Osim obvezne dokumentacije, svaki je student imao priliku dobiti i poklon-paket Fakulteta s novim promidžbenim fakultetskim materijalima.
Vlatka ROZMAN, Daniel HAMAN
Možda ste propustili...

OSJEČKO SVEUČILIŠTE PRVI PUT NA AFRIČKOJ OTOČNOJ DRŽAVI

Predstavnici Fakulteta agrobiotehničkih znanosti u posjetu Sveučilištu na Mauricijusu

10. ZIMSKA ŠKOLA FIZIKE ZA UČENIKE SREDNJIH ŠKOLA

Sve veće zanimanje učenika za sudjelovanje u Zimskoj školi

OSTVARENI DOKTORAT REZULTAT SURADNJE IZMEĐU FERIT-A I SVEUČILIŠTA U OSIJEKU, GHENTU I NOVOM SADU

Dr. sc. Hrvoje Leventić stekao prvi dvojni doktorat na Sveučilištu u Osijeku

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana