Svijet
VUČIĆ TRAŽI ISTRAGU I SANKCIONIRANJE NAPADAČA

U Novom Sadu brutalno pretučena dvojica Abanaca
Objavljeno 9. listopada, 2018.
U noći između subote i nedjelje u Novom Sadu pretučena su dvojica 19-godišnjaka albanske nacionalosti, objavila je Matica Albanaca Srbije, a srpski predsjednik Aleksandar Vučić osudio je napad na "državljane Srbije" te od policije zatražio neka pronađu napadače i sankcioniraju ih prema zakonu.
- Tražimo od MUP-a neka pronađu ljude koji su napali tu dvojicu Albanaca. Svi naši građani moraju imati jednaku pravnu zaštitu. Mi nismo divljaci, ovo je uređena zemlja i nitko ne smije napasti nekoga samo zato što je Albanac - rekao je Vučić, dodajući kako napadači "moraju biti strogo kažnjeni".
- Kako ću ja tražiti i od glavnog tajnika NATO-a Stoltenberga i bilo koga drugog da Srbi budu zaštićeni, ako mi nismo u stanju zaštititi sve građane naše zemlje bez obzira na njihovu nacionalnu pripadnost - rekao je Vučić novinarima u Mladenovcu.
U Kliničkom centru Vojvodine kažu da su obojica napadnutih mladića teško ozlijeđena, no jedan od njih je životno ugrožen s prijelomom lubanje i izljevom krvi u mozak.
Demo Beriša iz Matice Albanaca Srbije tvrdi da su Albanci napadnuti bez povoda, "osim što su međusobno razgovarali na albanskom jeziku". Napad je osudio i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, rekavši da to "nije Novi Sad kakav mi poznajemo, i to nije Srbija kakvu hoćemo“. M.Flego
Miroslav Flego
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike