Sport
3. BARANJSKI FERIVI POLUMARATON

David Kiss i Tunde Szabo za dvostruko mađarsko slavlje
Objavljeno 23. rujna, 2018.
Za Szabo je ovo druga pobjeda, jer je slavila i na premijernom izdanju 2016. godine, a sada je popravila svoj i rekord utrke

Mađari David Kiss i Tunde Szabo pobjednici su polumaratonske utrke na trećem izdanju Baranjskog Ferivi polumaratona koji se ove subote održao u Kopačkom ritu. Tako se ponovio epilog premijernog izdanja ove utrke, jer su i 2016. u obje konkurencije slavili mađarski atletičari. I tada je kod atletičarki najbrža bila Szabo, koja je sada za 14 sekundi popravila rekord utrke, do tada također u njenom vlasništvu.


Organizator je i ove godine bio AK Slavonija-Žito, uz suorganizatore Ferivi & CO i Park prirode Kopački rit, a svi oni mogu biti zadovoljni odazivom sudionika. Iako nije bilo priželjkivanih 600 natjecatelja, rekord prma broju sudionika ipak je ostvaren, jer ih je ukupno u svim utrkama nastupilo više od 550, od čega najviše u polumaratonu, kojeg je cijelog (21,1 km) istrčalo njih 239. Utrku građana, ove godine ipak nešto kraću (5,4 km), odradilo je 137 natjecatelja, dok ih je u dječjim utrkama nastupilo gotovo 200. Posljednji ljetni dan ove godine trkačima je donio praktički idealne uvjete za natjecanje. Nije bilo vrućine kao prijašnjih dana, a ugodno vrijeme privuklo je i one koji su u Kopački rit stigli bodriti svoje najbliže te usput i uživati u ljepotama prirode.
Start i cilj svih utrka bio je kod dvorca Tikveš, a prvi su svoje utrke odradili najmlađi. Djeca su trčala od uzrasta cicibana (2011. godište i mlađi), pa do starijih kadeta i kadetkinja (2003./04.), i to dionice u rasponu od 400 do 900 m, ovisno o uzrastu.
Glavna utrka programa bio je polumaraton u kojem smo vidjeli jednu tijesnu završnicu te rekord staze. On je ostvaren kod atletičarki, gdje je svoju drugu pobjedu zabilježila Tunde Szabo, postavivši novo najbrže vrijeme od 1:22:54 sata. Mađarica je slavila ispred prošlogodišnje pobjednice Marije Vrajić, dok je trećeplasirana bila Helena Gleđa. U muškoj konkurenciji slavio je David Kiss s 1:19:14 sati, svega četiri sekunde brže od Ante Živkovića, dok je treći bio Matej Ronta.
U utrci građana u ženskoj je konkurenciji uvjerljivo najbrža bila Barbara Vrhovac, koja je za više od dvije minute iza sebe ostavila drugoplasiranu Lorenu Bencarić. U muškoj je konkurenciji stazu od 5,4 km najbrže istrčao Lovro Nedeljković, koji je slavio s osam sekundi bržim rezultatom od lanjskog pobjednika Antonija Bjelovića.
G. Roguljić

REZULTATI, SENIORSKE UTRKE


ŽENE, POLUMARATON: 1. Tunde Szabo 1:22:54 sati, 2. Marija Vrajić 1:31:45, 3. Helena Gleđa (AK Dubrovnik) 1:40:50;

UTRKA GRAĐANA (5,4 KM): 1. Barbara Vrhovac 21:55 minuta (AK Slavonija-Žito), 2. Lorena Bencarić (AK Slavonija-Žito) 24:00, 3. Mila Lešnjaković (AK Slavonija-Žito) 25:18;


MUŠKI, POLUMARATON: 1. David Kiss 1:19:14, 2. Ante Živković (AK Dubrovnik) 1:19:18, 3. Matej Ronta (AK Maksimir) 1:23:11;

UTRKA GRAĐANA (5,4 km): 1. Lovro Nedeljković 17:52, 2. Antonio Bjelović 18:00, 3. Daniel Bečkei 19:18.

Možda ste propustili...

SEDMO IZDANJE KUPA GRADA OSIJEKA U MAČEVANJU

Članovi MK Dmitar Zvonimir skupljali su iskustvo, ali i medalje

MURSAŠI SE ISKAZALI U KAŠTELANSKOJ MAJSTORICI

Najtežom stazom ponovno do finala doigravanja za prvaka

ODBOJKAŠI S DRAVE IGRAT ĆE ZA NASLOV PRVAKA DRŽAVE

Mursaši dobili majstoricu u Kašteli za reprizu lanjskog finala

Najčitanije iz rubrike