Sport
DRUGA HRVATSKA NOGOMETNA LIGA

Bez pogodaka u Gradskom vrtu, Lučko u 80. minuti vratnica spasila od poraza
Objavljeno 14. rujna, 2018.

Utakmicu bez pobjednika i pogodaka odigrali su druga momčad Osijeka i Lučko u Gradskom vrtu. Bio je to susret nakon kojeg je ostao dojam kako su oba suparnika bila zadovoljna tim "vrapcem u ruci". Ni jedan od njih nije u utakmicu unio previše rizika, a na kraju malo nesretniji mogu biti Osječani, koje je u završnici susreta na putu prema pobjedi zaustavila vratinica koju je pogodio Drudov.


Prvi dio susreta pružio je puno borbe i trke, ali malo nogometa. U početku su se obje momčadi držale poput "kuhanih nogu". Ispitivali su bilo suparnika. Ipak, iz te uspavanke iznenada su stigle dvije prilike za pogotke koje su, pokazat će se kasnije, bile i jedino vrijedno spomena u tom prvom dijelu. U 12. minuti gosti su prvi zaprijetili kada su uzeli loptu na centru igrališta, iskusni Batarelo odigrao je fini pas u dubinu koji je Banovića doveo u poziciji "oči u oči" s Kukićem, no vratar Osijeka opet je pokazao svoju kvalitetu u takvim situacijama i spriječio vodstvo gostiju. Osječani su uzvratili odmah u sljedećem napadu kada je Talys u čistu priliku gurnuo Špoljarića, čiji je nejaki udarac sa 7-8 metara Koprić obranio nogom. Nakon toga osječka momčad je pojačala ritam i zavladala travnjakom, no gosti su vrlo disciplinirano stali iza lopte i nisu dopuštali neugodnosti pred svojim vratima. Ako nije išlo iz igre, Osječani su pokušali iz prekida. Negdje sredinom prvog dijela imali su četiri vezana kornera, ali iz njih se nije dogodilo ništa opasno. Kako se bližio kraj prvog dijela, padao je i tempo igre. Pritisak osječke momčadi je kopnio, pa se susret u posljednjih desetak minuta prvog poluvremena pretvorio u čistu dosadu, te se na odmor otišlo bez pogodaka. Ostala je bar nada kako ćemo u nastavku vidjeti malo više uzbuđenja. Međutim, nije se dogodilo. Iako je trener Osijeka II Dino Skneder povukao potez i u igru ubacio svježeg napadača Dakua, nije to donijelo očekivani dodatni pritisak na goste. Igralo se između dva kaznena prostora, a vratari gotovo da nisu dodirnuli loptu osim kada su je vraćali u igru nakon gol-auta. Osijek je imao inicijativu, ali jalova je ona bila. Jednostavno, bijelo-plavi nisu imali ideju kako probiti čvrstu obranu gostiju. Ipak, u 74. minuti konačno se ukazala jedna prilika kada je Talys s lijeve strane ušao u kazneni prostor, povratnom loptom proigrao Caimacova, čiji je udarac s 12-13 metara otišao pokraj desne vratnice. U 80. minuti još bolju priliku imao je Durdov nedugo nakon što je ušao u igru. Lijepo ga je proigrao Šutalo, mladi napadač Osijeka II našao se sam pred Koprićem, već ga svladao, ali je pogodio lijevu vratnicu, od koje se odbijena lopta šetala po crti vrata, ali je završila u polju. U toj zavrešnici Osijek II je krenuo "otvorenih karata", pa je i Talys pokušao ugroziti Koprića, no njegov udarac nije bio precizan. No, ni taj posljednji trzaj Osječana nije donio promjenu rezultata, pa je susret završio bez pobjednika i pogodaka. D.Keler
OSIJEK II (0)

LUČKO (0)

OSIJEK - Stadion Gradski vrt. Vrijeme sparno. Teren odličan. Gledatelja: 300. Sudac: Igor Marić (Sisak) - 6,5. Žuti kartoni: Caimacov (Osijek II), Polić, Belak (Lučko). Crveni kartoni:

OSIJEK II: Kukić 6,5, Šutalo 6, Radeljić 6, Ćosić 6, Hudećek 5,5 (od 78. Durdov), Žaper 6, Soldi 6, Caimacov 5,5,Talys 6, Špoljarić 5,5 (od 68. Juranović), Štrkalj 5,5 (od 46. Daku).

LUČKO: Koprić 6,5, Knezović 7, Lončar 6,5, Filipović 6, Banović 5,5 (od 78. Luetić -), Batarelo 6, Ribić 6, Polić 6 (od 90. Travaglia -), Ceraj 5,5, Mladen 5,5 (od 65. Belak 5,5), Vajdovčić 5,5.

IGRAČ UTAKMICE: ANTE KNEZOVIĆ (LUČKO)
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike