Učionica
NASTAVAK KAPITALNOGA PROJEKTA „IZGRADNJA ZGRADE STUDENTSKOGA PAVILJONA U SVEUČILIŠNOM KAMPUSU U OSIJEKU”

Potpisan sporazum s novim izvođačima radova vrijednima 150 milijuna kuna
Objavljeno 14. rujna, 2018.

Kapitalan projekt „Izgradnja zgrade studentskog paviljona u sveučilišnom kampusu u Osijeku“, vrijedan više od 174 milijuna kuna, ponovno je aktualan nakon višemjesečnoga zastoja.
 Naime, dana 31. kolovoza 2018. u vijećnici Rektorata Sveučilišta potpisan je sporazum između Sveučilišta u Osijeku i zajednice ponuditelja H GRAD d.o.o. Zagreb i POMGRAD d.o.o. Murska Sobota za nastavak izvođenja radova na izgradnji zgrade studentskoga paviljona, uređenju okoliša oko zgrade, izgradnji mosta između dviju zgrada, uređenju studentskoga trga te izgradnji i uređenju sjevernoga parkirališta – 2. faza. Sporazum su potpisali direktor i predstavnik zajednice ponuditelja, Berislav Trogrlić i Iztok Polanić, te rektor prof. dr. sc. Vlado Guberac u ime Uprave Sveučilišta.
Opći je cilj toga projekta osiguranje pristupa visokom obrazovanju za studente slabijega socioekonomskoga statusa uz unaprjeđenje infrastrukture studentskoga smještaja u cilju povećanja konkurentnosti obrazovne infrastrukture Sveučilišta u Osijeku. Specifičan je cilj projekta osiguranje studentskoga smještaja u gradu Osijeku izgradnjom zgrade i infrastrukture studentskoga paviljona u sveučilišnom kampusu s novih 796 kreveta prema europskim standardima čime će biti dostupan smještaj za ukupno 12 % nedomicilnih studenata koji žele studirati u Osijeku, a osobito za studente u nepovoljnom položaju.
Projektni je prijedlog prijavljen još 13. travnja 2016. na natječaj „Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju“ koje je raspisalo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Nakon uspješne evaluacije 12. srpnja 2016. potpisan je Ugovor između Ministarstva regionalnog razvoja i Fondova EU-a, Središnje agencije za financiranje i ugovaranje projekata EU-a i Sveučilišta u Osijeku o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt u iznosu od 174,3 milijuna kuna s PDV-om. Tijekom 2015. proveden je urbanističko-arhitektonski natječaj za izradu idejnoga rješenja zgrade studentskoga paviljona i 23. prosinca 2015. odabrano je prvonagrađeno idejno rješenje skupine autora: Ana Begović, Kata Marunica, Andrija Matotan, Nikica Pavlović, Nenad Ravnić, Goran Rukavina i Filip Vidović. Cjelokupna je projektna dokumentacija izrađena prema ugovoru u vrijednosti 2.998.125,00 kuna (s PDV-om). Građevinske dozvole za zgradu studentskoga paviljona, uređenje trga i pješačkih površina studentskoga te za izgradnju parkirališne površine ishođene su 26. listopada 2016. Dana 28. travnja 2017. Uprava je Sveučilišta sklopila sporazum sa zajednicom ponuditelja Gradnja d.o.o. Osijek, Ing-Grad d.o.o. Zagreb i Vodovod-Montaža d.o.o., a ugovorena vrijednost radova iznosila je 117.128.085,08 kuna s PDV-om. Radove i ugradnju namještaja i opreme nadzire Institut IGH d.d. Zagreb sukladno Ugovoru u vrijednosti 723.750,00 kuna s PDV-om.
S obzirom na to da učestala upozorenja i opomene izvoditeljima na kršenje dinamike izvođenja radova nisu urodila plodom, Uprava je Sveučilišta 14. studenoga 2017. raskinula sporazum sa zajednicom ponuditelja i 2. veljače 2018. preuzela do tada obavljene radove koji obuhvaćaju veći dio radova na izgradnji parkirališta te temeljnu ploču i dio stupova podrumske etaže ukupne vrijednosti 7.401.315,25 kuna s PDV-om (što predstavlja 6,32 % ugovorenih radova).
Nakon raskida sporazuma s dotadašnjim izvođačima, projektni tim Sveučilišta u suradnji s projektantima pripremao je dokumentaciju za provedbu novoga postupka javne nabave koji je započeo objavom u elektroničkom oglasniku javne nabave dana 17. travnja 2018. godine. Dana 1. kolovoza 2018. godine kao ekonomski najpovoljnija odabrana je ponuda zajednice ponuditelja H GRAD d.o.o. Zagreb i POMGRAD d.o.o. Murska Sobota. Ukupna cijena ugovorenih radova druge faze izgradnje zgrade i okolne infrastrukture iznosi 119.587.424.16 kuna bez PDV-a, odnosno 149.484.280.20 kuna s uključenim PDV-om, a rok je izvođenja radova 20 mjeseci od dana sklapanja sporazuma. Imajući u vidu iznimnu važnost konkretnoga projekta za studentsku populaciju na području grada Osijeka i Osječko-baranjske županije te činjenicu kako je financiran putem bespovratnih sredstava EU-a, očekujemo uspješan završetak izgradnje i opremanja novoga studentskog paviljona te što skorije useljenje studenata i ispunjenje cilja projekta.
Stjepan DRAVINSKI

Projektni tim Sveučilišta u Osijeku


Projektni tim Sveučilišta u Osijeku zadužen za pripremu i provođenje kapitalnih projekata Sveučilišta čine: prof. dr. sc. Drago Šubarić, voditelj EU projekata; Silva Vujnić, mag. iur., koordinatorica projekata; Anđelka Klaić, dipl. oec., koordinatorica za financijski menadžment; Stjepan Dravinski, dipl. iur., koordinator za provođenje javne nabave; Vanja Grgec, dipl. ing. građ., koordinatorica za izgradnju i opremanje; Vlasta Dragušica, dipl. iur., asistentica za provođenje javne nabave; Tomislav Knežević, voditelj Studentskoga doma te Miljenko Šustić, voditelj tehničkih poslova.

Možda ste propustili...

ODRŽANA 2. SJEDNICA SKUPŠTINE UDRUGE ALUMNI ODJELA ZA BIOLOGIJU

Predstavljen plan rada udruge Alumni BiolOS za 2019. godinu

OBILJEŽEN 3. PROSINCA – MEĐUNARODNI DAN OSOBA S INVALIDITETOM

Studenti Akademije umjetnošću „šetali“ kroz različite epohe

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana