Sport
SVJETSKO KICKBOXING PRVENSTVO ZA KADETE I JUNIORE

Osječani Borna Bilandžić i Josip Samardžić u Italiji
Objavljeno 14. rujna, 2018.
Talijanski grad Jesolo pokraj Venecije od 16. do 22. rujna bit će domaćin WAKO Svjetskog kickboxing prvenstva za kadete i juniore. Za navedeno natjecanje prijavljeno je 1755 natjecatelja iz 62 države, a premda smo svi pod dojmom tragične smrti mladog borca iz Slavonskog Broda, hrvatsku kickboxing reprezentaciju činit će 64 natjecatelja od kojih 46 na tatamiju i 18 u ringu. U sastavu naše reprezentacije na tom natjecanju naći će se i dva mlada osječka borca. Član Kickboxing kluba "Sveti Duh" iz Osijeka Borna Bilandžić nastupit će kao stariji junior u K-1 disciplini do 63,5 kilograma, a Josip Samaradžić iz Kluba borilačkih sportova HUS nastupit će u disciplini low-kick u kategoriji do 75 kilograma. Oba natjecatelja nastupila su prošle godine na WAKO Europskom kickboxing prvenstvu za kadete i juniore u Skopju. Obojici su tada pripale brončane medalje.
- Otprilike je to isti sastav Hrvatske s kojim smo putovali i prošle godine u Skopje - rekao je Tomislav Bilandžić, predsjednik Hrvatskog kickboxing saveza, koji zajedno s trenerom Draganom Franjkovićem vodi brigu o svom sinu, darovitom Borni Bilandžiću.
- Odradili smo s Bornom 12 tjedana odličnih priprema. Većinu smo treninga odradili u klupskoj dvorani fitnes-centra XXL u Osijeku, a tijekom srpnja tjedan dana proveli smo na pripremama u Poreču u Kickboxing klubu "King" kod trenera Leonarda Komšića, jednog od najboljih ringovnih trenera u Hrvatskoj, koji je sudjelovao nekoliko puta u pripremama Mirka Cro Copa Filipovića. U kolovozu smo proveli tjedan dana na Kickboxing summer campu u Splitu koji je organizirao naš trofejni kickboxing trener, profesor Marko Žaja, a tijekom priprema imao je prigodu trenirati s najboljim hrvatskim seniorskim borcima u svojoj kategoriji, a u Osijeku je imao veliku pomoć svojih klupskih kolega. Na predstojeće Svjetsko prvenstvo putujemo puni nade i optimizma. Borna je jako napredovao u posljednjih godinu dana i vjerujemo da uz malo sreće možemo doći do medalje - pričao je Tomislav Bilandžić o svom sinu, inače odličnom učeniku Prve gimnazije.
I "husovci" su se vrlo iscrpno ovog ljeta pripremali za predstojeće natjecanje, a mladom Josipu Samardžiću, kojemu će to biti prvo svjetsko prvenstvo, u kutu će stajati njegovi treneri Ivica Haramija i Alen Borbaš.
- U konkurenciji u Josipovoj kategoriji, koliko nam je poznato, bit će desetak boraca. Naravno da će dosta toga ovisiti o ždrijebu, ali mislim kako nije pretenciozno ako bismo najavili napad na medalju. Josip je odlično pripremljen, radili smo dosta na njegovu taktičkom elementu borbe. Naravno, suparnike ćemo bolje upoznati i snimiti ih na licu mjesta - pričao je Alen Borbaš čiji bi učenik prvu borbu trebao imati u utorak (18. rujna). K.Lacković
NA364 ndam complicides esElina SAIPAP
Dectum no. Simus itilles pro vivirmi hinum. Fici et ina ca re aus coente caet; ex non it fini perbemorusce niae, ditemen itiorsus invertus imis, suncule rfendam derei pl. Gra vilicaurnit ocut voltors patrit; int. Opterfes An ad adhuceps, que rem. Elibem mordio, nonsigilius bonsulicus effres me iam es vici crissic aticavenic ment C. Catum fursusq uideffre consun.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike