Sport
DOČEK BRONČANOG STRIJELCA NA PAMPASU

Šampanjac, poljupci i pljesak za Josipa Kunu
Objavljeno 12. rujna, 2018.
Na velikom uspjehu čestitao i osječki gradonačelnik, a osvajač trećeg mjesta na SP-u završio kao "valuta" na majicama
Prva je najdraža, prva se pamti. GSD Osijek 1784 slavi osvajača prvog svjetskog odličja u pušci, koje je u Južnoj Koreji upucao Josip Kuna. Rezultat od 590 krugova bio je dostatan za postolje u Changwonu, dostatan za broncu, koju u gradu na Dravi svi slave kao da je zlatnog sjaja.
Bizovčanin koji je ostvario uspjeh karijere jučer se vratio kući, a naravno da su mu priredili i doček. Nije bio glamurozan, ali je bio od srca. Na Pampas je s brončanim odličjem stigao u večernjim satima. Prijatelji, klupske kolege, svi u majicama na kojima je bio otisnut Kunin lik na novčanici na kojoj je pisalo "Naša najvrjednina kuna 590", dočekali su ga sa šampanjcem, konfetama, a onda su uslijedile čestitke, poljupci i slikanje za dugo sjećanje.
- Dug je bio put, naporno je bilo i natjecanje, ali ovakav doček pokazuje da se sve isplatilo. Sumnjam da su osvajači zlata i srebra u mojoj disciplini (300 metara ležeći) imali ovakav doček kod kuće, ali Slovenac Debevec i Poljak Romanczyk već su se i naosvajali medalja. Meni je ovo prva, nadam se ne i posljednja. Hvala svima - sa smiješkom je pričao čovjek koji je donio svjetsko odličje u klub koji se inače s punim pravom diči pištolj-sekcijom. Medalju je ipak donijela puška.
Među čestitarima je bio i osječki gradonačlenik Ivica Vrkić, koji je naglasio da nije slučajno da je uspjeh ostvario član najstarijeg sportskog društva u državi, koje kontinuirano kvalitetno radi i organizira velika natjecanja. Kuna je sada osvojio medalju na jednom takvom, nadamo se da će to otvoriti vrata i ostalim članovima.
Nino Benčina
Možda ste propustili...

SUSRET OSMINE FINALA KUPA ŽNS-A OSJEČKO-BARANJSKOG

Donjomiholjčani zaustavili NAŠK

GIMNASTIČKI SK U DOHI

Benović ušao i u finale preskoka

Najčitanije iz rubrike