Sport
OSIJEK KELME POPUNJAVA REDOVE

Vratili se Majić i Horvat, čeka se Nospak i Bartoluci
Objavljeno 21. kolovoza, 2018.
Osječki malonogometaši s pripremama za novu sezonu kreću 3. rujna

Osijek Kelme, kojeg čeka još jedna prvoligaška malonogometna sezona, još je u stanju mirovanja. Dok trener Marin Smoje ponovno ne okupi igrače, klupsko čelništvo na čelu s predsjednikom Tomislavom Cikovićem punom parom rješava kadrovska pitanja.


Poznato je kako je redove Osijek Kelmea napustio kapetan i jedan od najboljh igrača Gordan Duvančić, koji će karijeru nastaviti u zagrebačkoj Uspinjači. Kako sada stvari stoje bit će to i jedini odlazak iz osječkog kluba, a puno je više prometa u suprotnom smjeru u dolascima. Igrački kadar trebao bi biti ojačan za pet novih, ali već poznatih lica.
- Dogovoren je povratak našeg dugogodišnjeg igrača Zvonimira Horvata, a nakon godinu dana vraća nam se i lijevak Ivica Majić, a priključit će nam se i vratar Boris Bolšec, koji je stalno bio naš član, ali nam je samo povremeno bio u mogućnosti pomoći zbog fakultetskih obveza. Sada će situacija biti bolja, jer će češće trenirati s momčadi. To su dolasci koje smo zaključili, a još uvijek čekamo konačan odgovor od još dvojice igrača koji su već branili boje našeg kluba Roberta Nospaka i Dine Bartolucija. Mislim kako s Bartolucijem neće biti problema jer on želi opet zaigrati za nas, a Nospak se još malo nećka oko povratka pa ćemo vidjeti kako će cijela ta priča završiti. Ako realiziramo sve te igračke želje, uz starosjedioce Pandurevića, Kajfeša, Mijića, Konrada, Šalaja i ostale imat ćemo sasvim dobru momčad, kaže Marin Smoje - trener Osijek Kelmea.
Pripreme za novu sezonu službeno će krenuti 3. rujna kada sav igrački kadar bude bio na raspolaganju.
- Pandurević i Mijić trenutačno su s reprezentacijom sveučilišta, a trebali bi nam se priključiti tijekom sljedećeg tjedna. S radom ćemo početi u ponedjeljak 26. kolovoza, ali tih prvih sedam dana radit ću individualno s mlađim igračima, a prave pripreme kreću 3. rujna - otkriva Smoje.
Sezona koja dolazi bit će baš zanimljiva jer će se cijela liga boriti za nešto. Naime, uvedene su promjene u sustav natjecanja, pa je neatraktivno ostalo samo jedno od 12 mjesta u ligi. Prvih osam momčadi izborit će plasman u doigravanju, a posljednje tri izravno će ispasti iz elitne konkurencije.
- Liga se smanjuje na deset kluba od sezone 2019./20. pa zbog toga tri momčadi izravno ispadaju. Vjerujem kako ćemo biti dovoljno kvalitetni da izbjegnemo te tri posljednje pozicije. Bit će veselo, ali mi i dalje zapravo gledamo prema plasmanu u doigravanju, što nam je prošle sezone zamalo izmaklo. Biti među prvih osam momčadi nam je glavni cilj, iako će Liga ove sezone biti još izjednačenija i neizvjesnija nego prošle - zaključuje Smoje.
Mnogi su ne samo neizvjesniji nego i nekvalitetniji jer su hrvatske parkete napustili reprezentativci Tihomir Novak i Kristijan Grbeša koji su sreću potražili u inozemstvu. No, zato je jedan od najpoznatijih klubova, zagrebačka Uspinjača, pronašla novog sponzora te je krenula u ojačavanje igračkog kadra.
Dalibor Keler
TRI ISPADAJU, OSMORICA U PLAY-OFF-u
U Prvu hrvatsku malonogometnu ligu ove sezone uvedene su neke novosti kada je u pitanju sustav natjecanja. Naime, od sljedeće sezone liga se smanjuje na deset klubova, što znači kako će u prvenstvu koje je pred nama izravno ispasti tri kluba. Promijenjena su i pravila play-offa pa će u njega ući osam prvoplasiranih, a ne kao dosad samo šest. Još uvijek je neizvjestan sastav lige za ovo prvenstvo jer je upitan status Nacionala Zagreb, a ako bi oni odustali od natjecanja mjesto je ponuđeno Jesenju koji je bio drugoplasirani u drugoligaškim kvalifikacijama. Inače, novo prvenstvo počinje 5. listopada.
Najčitanije iz rubrike