Svijet
TRAGEDIJA U ITALIJI

Najmanje 22 poginulih u urušavanju vijadukta iznad Genove
Objavljeno 14. kolovoza, 2018.

Najmanje 22 osobe su poginule u utorak u urušavanju vijadukta iznad Genove, među njima i jedno dijete, objavili su talijanski mediji. Dosad su četiri osobe iz ruševina izvučene žive.

Vijadukt Morandi urušio se oko 11:30 sati po lokalnom vremenu uslijed jakih kiša. Talijanske novine Repubblica i Corriere della Sera prenose kako je zasad poginulo najmanje 22 ljudi, među njima i djevojčica, no kako operacija spašavanja i dalje traje zbog čega se očekuje rast broja žrtava.

 

Squadre USAR (Urban Search And Rescue) quasi sul posto.

Aggiornamento: Squadre #USAR (Urban Search And Rescue) #vigilidelfuoco quasi sul posto. Forte fuga di gas proveniente da sotto le macerie, positivo il fatto che piova, anche per persone eventualmente sotto le macerie vive. #sosemergenza

Posted by SOS EMERGENZA on Tuesday, August 14, 2018

 

Vijadukt Morandi pušten je u promet 4. runa 1967. nakon četiri godine gradnje. Nazvan je po projektantu, inženjeru Riccardu Morandiju, dug je 1.182 metra te je niz godina meta kritika zbog svoje problematične konstrukcije, pišu talijanske novine Corriere della Sera koje dodaju da se urušio možda upravo zbog toga.

Vijadukt koji prolazi iznad trgovačkih centara, tvornica, stambenih zgrada, željezičke pruge Genova-Milan i rijeke Polcevera, te je dio autoceste A10,  bio je tema rasprava inženjera zbog velikih troškova održavanja koji su u jednom trenutku trebali prestići same troškove izgradnje, zbog čega su neki čak zahtijevali da se on sruši i sagradi novi.

Reuters piše kako je most obnovljen prije dvije godine, a upravitelj autoceste istaknuo je da su u vrijeme kolapsa trajali radovi učvršćivanja njegovih temelja te da je vijadukt bio pod stalnim nadzorom.

Repubblica prenosi izjavu četveročlane obitelji u stanju šoka o tome da je u 10,35 munja pogodila jedan od stupova vijadukta, nakon čega se cement počeo raspadati, no navodi se kako je vjerojatno riječ o sugestiji u traženju razloga o mogućem uzroku nesreće. (Hina) 

Možda ste propustili...

GORI PARIŠKA KATEDRALA NOTRE-DAME

U plamenu jedna od najljepših građevina na svijetu

BRITANSKE TVRTKE ZBOG BREXITA SUOČENE S GOLEMIM PROBLEMIMA

Lagarde: Odgodom Brexita izbjegnut je strašan ishod

SNIVA O STVARANJU DRŽAVE SVIH SRBA

Dodik: Odvojili smo se, samo nije proglašeno

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana