Sport
SANDRA PERKOVIĆ:

Mislila sam na svoju majku koja se sigurno nervirala
Objavljeno 12. kolovoza, 2018.
Hrvatska bacačica diska peti put osvojila naslov europske prvakinje

Jednostavno - najbolja! Teško se možemo oteti dojmu kako se rijetko viđa da tako netko suvereno vlada jednom atletskom disciplinom kao Sandra Perković.


U subotu je na berlinskom stadionu ušla u povijest. Najbolja svjetska bacačica diska Sandra Perković (28) na Olimpijskom stadionu u Berlinu osvojila je zlatnu medalju hicem od 67.62 metara te je tako postala prva u povijesti, računajući i mušku i žensku konkurenciju, s pet uzastopnih naslova europske prvakinje u istoj pojedinačnoj disciplini. Nije to bilo lako kako se čini. Sandra se tražila. U prve četiri serije ova Zagrepčanka, posljednjih godina najbolja hrvatska sportašica, nikako nije uspijevala pogoditi idealan hitac.

Peti pokušaj

Prvi pokušaj završio je u zaštitnoj mreži, potom je bacila 59.09 metara, pa u trećoj seriji malo bolje 59.97 metara. U četvrtoj seriji ponovno je disk završio u mreži. U tim trenucima Sandra je bila na trećem mjestu. Neki bi dali svoje dijelove tijela za treće mjesto u Europi. Ali ne i Sandra. Naviknula je i nas i sebe na mnogo bolje. Stigla je na bacalište u petom pokušaju, njezin uzvik i psovke koje je izgovarala pokazale su kako je to konačno bio dobar hitac. Dosta je toga i inače brza na jeziku Sandra izgovorila dok je disk letio. Na kraju je doletio do 67.62 metara. Tek kako bi Europi pokazala tko je najbolji. I kako bi ugasila svaku nadu u veliku senzaciju. Nadala i se Njemica Nadine Müller kako njezina konkurentica može kiksati. Sve do te pete serije bila je vodeća. Na kraju joj je pripalo srebro sa 63 metra. Mogla je na kraju samo čestitati kraljici. Svjesna je Nadine tko je vladarica europskog i svjetskog diska. Nijemci mogu biti zadovoljni, jer im je pripalo srebro, ali i bronca. Druga njemačka bacačica diska Shanice Craft sa 62.46 metara bila je brončana. I ona se nadala Sandrinom kiksu. Nada se ugasila poslije pete serije.

Beskrajna večer

Sandri se nakon finala činilo da živi u filmu "Beskrajni dan". Ovo je bila beskrajna berlinska večer. Dosta ju je ovo natjecanje podsjetilo na neka ranija izdanja.
- Čini mi se da sam sve naslove osvojila na isti, stresan način, s mnogo drame. Samo na EP-u 2014. u Zürichu nije bilo drame. Mislim da će mi na sljedećem Europskom prvenstvu biti mnogo lakše, jer sam sada ušla u povijest. Za vrijeme finala mislila sam na svoju majku koja se uvijek nervira kad me gleda na televiziji. No, ona me je iznenadila, i večeras je bila ovdje na stadionu u publici - izjavila je Sandra Perković nakon što je peti put postala europska prvakinja koja u svojoj kolekciji ima i dva naslova olimpijske prvakinje te dva naslova svjetske prvakinje, a dvaput je bila i prvakinja Mediterana. Jednostavno - najbolja!




Krešimir Lacković
Ingebrigtsen ušao u povijest
Norveški trkač Jakob Ingebrigtsen, koji će za mjesec dana napuniti 18 godina, ponovno je zadivio ljubitelje atletike na Europskom prvenstvu u Berlinu. Nakon što je dan ranije osvojio zlato na 1500 metara, u subotu je Jakob Ingebrigtsen bio najbrži i na 5000 metara (13:17.06). Srebro je pripalo njegovom starijem bratu 27-godišnjem Henriku Ingebrigtsenu (13:18.75), europskom prvaku na 1500 m iz 2012. godine, dok je broncu osvojio Francuz Morhad Amdouni (13:19.14).
Možda ste propustili...

MŽNL OSIJEK - VINKOVCI

Vardarac u stotoj do sva tri boda

ODBOJKAŠI S DRAVE IGRAT ĆE ZA NASLOV PRVAKA DRŽAVE

Mursaši dobili majstoricu u Kašteli za reprizu lanjskog finala

FINAL FOUR HRVATSKOG RUKOMETNOG KUPA

Spačva sa Zagrebom, NEXE na Sesvete

Najčitanije iz rubrike