Sport
DRUGI NASTUP I DRUGA POBJEDA NA EP-U

Hrvatska u drugom krugu
Objavljeno 21. srpnja, 2018.
Mladi hrvatski rukometaši nastavljaju odlične igre na Europskom juniorskom prvenstvu koje se održava u Sloveniji. Hrvati su EURO otvorili pobjedom nad Rusijom, a u petak su u 2. kolu skupine C svladali Poljsku s 35:27 (17:14) i na taj način osigurali plasman u drugi krug natjecanja.
Hrvatska je sjajno otvorila utakmicu i u prvom dijelu prvog poluvremena stalno bila u rezultatskoj prednosti, a već nakon osam minuta naši su imali vodstvo od 6:2. Poljska se serijom od tri pogotka vratila, potom je imala dva izjednačenja (11:11 i 14:14), no ni u jednom trenutku nije preokrenula rezultat u svoju korist. Nakon dobre igre u samoj završnici prvog poluvremena naši su juniori otišli na odmor s tri pogotka prednosti (17:14). I u nastavku je Hrvatska puno bolje izgledala i igrala od suparnika, pa je na isteku 40. minute već bilo "plus šest" za izabranike Vladimira Vujovića. Nakon što se se odvojili i stekli solidnu prednost, hrvatski rukometaši mirno su priveli utakmicu kraju i osigrali plasman u daljnji tijek natjecanja. Tamo mogu otići i s prvog mjesta u skupini C, no tko će biti na vrhu znat će se poslije posljednjeg ogleda u grupi između Hrvatske i Španjolske.
Prvo ime hrvatske momčadi, ali i cijelog susreta bio je sjajni Josip Šarac s deset pogodaka iz deset pokušaja. Kad se lomilo ili kad su Poljaci prijetili, Šarac bi izvukao neki "as" i povukao Hrvatsku prema naprijed, a na kraju je "odvukao" prema uvjerljivoj pobjedi.
- Opet smo igrali kao prava momčad od prve do zadnje minute. Odlično se slažemo i polako ulazimo u turnir. Ovo nije naš maksimum, ali mislim da ćemo u idućoj utakmici sa Španjolskom pokazati puno više. Važno je da smo upisali drugu pobjedu u skupini. Igrali smo dobro u obrani i u napadu iako u nekim trenucima nije izgledalo baš najbolje, ali kao što sam rekao, nije ovo naš maksimum. Idemo sad protiv Španjolske pokazati naš najbolji rukomet i naravno pobijediti - kazao je 20-godišnji hrvatski reprezentativac. I. Liović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike