Sport
EZEKIEL ISOKEN HENTY

Osijek je miran grad idealan za karijeru
Objavljeno 21. srpnja, 2018.
Jako mi je bilo važno u prvoj utakmici pokazati se publici u što boljem svjetlu, rekao je novi napadač bijelo-plavih

Ne sjećamo se kada je neki igrač za samo 90 minuta "kupio" osječku publiku kao u četvrtak navečer Ezekiel Henty. Nigerijac je protiv Petrocuba imao službeni debi u osječkom dresu. I doista maestralno odigrao pa su nakon susreta navijači sipali samo komplimente. Premda, kao napadač nije utakmicu okrunio pogotkom, nego asistencijom. A mogao je i zatresti mrežu, što bi samo povećalo i ovako visoku ocjenu Hentyeve izvedbe.


Nakon susreta mnogi su ga uspoređivali s Lukakuom. Neki nisu išli tako glamurozno nego su mu tepali "osječki Ohandza". Pitali su se tko bi pobijedio u utrci na 60 metara Henty ili Grezda? A treneri u Osijeku kažu kako još nije sto posto spreman. Nedavno je Zoran Zekić na presici izjavio kako je Henty pripremljen trenutačno malo bolje od njega. Stoga, gdje će mu biti kraj kada bude spreman?
Nakon susreta, pitali smo se na kojem jeziku priča 26-godišnji Nigerijac. Pravi je poliglota. Navodno zna pet jezika. Uostalom, igrao je već u četiri europske zemlje, bio u slavnom talijanskom Milanu, Speziji, Perugiji, potom i u slovenskoj Olimpiji i Gorici da bi ga zamijetili u Lokomotivi iz Moskve. U Osijek je stigao kao posuđen igrač iz Videotona.
- Vrlo sam zadovoljan svojim igrom i posebno pobjedom naše momčadi. Ovo je bila moja prva utakmica i zato mi je bilo jako važno predstaviti se i suigračima i treneru, ali naravno i svim navijačima u što boljem svjetlu. Vjerujem kako sam to i uspio i sada sam vrlo sretan što smo prošli u sljedeću rundu.
Navijači su već bili oduševljeni tvojim prvim nastupom.
- To mi je bilo vrlo važno. Pokazati se navijačima. Vjerujem kako su me sada već zavoljeli. To je jako važno za moje samopouzdanje za sljedeće utakmice. Navijačka potpora jako mi je važna, a vjerujem i svim igračima. Ako te ljudi cijene u gradu, vole te gledati i navijaju za tebe to svima nama jako puno znači.
Sljedeći četvrtak još će više gledatelja doći uživo vidjeti Hentya. Slijedi velika utakmica s Glasgow Rangersom.
- Vjerujem kako imamo dobru momčad i da ćemo to pokazati kada budemo igrali protiv još kvalitetnijih momčadi. Očekujem jako dobru predstavu. Moramo igrati puno bolje i predstaviti se u najboljem svjetlu. Stiže nam jako dobra momčad koja je puno kvalitetnija negoli suparnik s kojima smo igrali u prvom kolu. Svjesni smo njihove snage, ali vjerujem kako u prvoj utakmici pred našom publikom možemo doći do rezultata kojim bi bili bliži prolasku u sljedeće kolo.
Nije dugo u Osijeku. Kada je potpisao za bijelo-plave, momčad je bila na pripremama u Austriji. Stoga, nije mogao dobro još upoznati grad. No, kako nam je rekao Henty prvi dojmovi vrlo su pozitivni.
- Volim mirna mjesta i mirne gradove. I Osijek je upravo takav. Mogu se potpuno koncentrirati na rad. Zato sam došao ovdje. Koncentrirati se na treniranje kako bi bio sve bolji i bolji, rekao je u prvom medijskom obraćanju nigerijski napadač u redovima Osijeka.
Krešimir Lacković
Anum, nihice
MARIĆ: KADA JE SPREMAN ONDA JE VRHUNSKI
Mirko Marić od ranije je poznavao Hentya. Već je dijelio s njim svlačionicu u mađarskom Videotonu. U prvom utakmici odlično su surađivali.

- Igrao sam s njim u Videotonu i znam da puno zna i da jako puno može. Ma kada je on spreman može igrati u vrhunskim momčadima i sigurno će nam biti vrhunsko pojačanje i od velike pomoći, rekao je napadač Osijeka koji je u prvom poluvremenu odigrao odličan dupli pas s nigerijskim napadačem, koji ovaj put izglednu priliku nije realizirao.
Najčitanije iz rubrike