Sport
ATP TURNIR U UMAGU

Tenis je glavni, ali tema broj jedan su - Vatreni
Objavljeno 17. srpnja, 2018.
Na umaškoj zemlji jučer je počelo 29. izdanje ATP turnira - Plava Laguna Croatia Open Umag. U Istri ove godine nema najboljih hrvatskih tenisača. Marin Čilić, Borna Ćorić i Ivo Karlović su, svatko zbog svojih razloga, zaobišli Umag, ali nema sumnje kako će i ovo izdanje biti dobro, kvalitetno i zanimljivo. Najznačajniji i najdugovječniji teniski turnir u Hrvatskoj nije razočarao prethodnih 28 godina, pa nema sumnje ni da će ove.
Nakon što su Goran Ivanišević i prijatelji Mansour Bahrami i Felix Auger Aliassime kao uvod u turnir odradili ekshibiciju, zatim je Umag u nedjelju vatreno navijao za hrvatsku nogometnu reprezentaciju u finalu SP-a protiv Francuske, u ponedjeljak su krenuli i mečevi u glavnom ždrijebu turnira, No, Umag je još uvijek u znaku nogometa i Vatrenih, pa je glavna priča na Stella Marisu još uvijek - sjajno srebro Dalićevih izabranika, finale, pobjeda Francuske...
- Za zemlju kao što je naša ovo je fantastičan uspjeh. Drugi smo na svijetu! Države poput Argentine, Brazila, Engleske i Njemačke, koje su veće i bogatije od nas, ostavili smo iza sebe. Ovo je ostvarenje sna. Ipak, francuska reprezentacija bila je bolja u finalu i odnijela pobjedu. Kad je sport u pitanju, uvijek želite pobijediti. Međutim, naši su dečki ostavili srce na terenu, a za malu zemlju poput nas to je golem uspjeh, jer pokazuje našu predanost i žrtvu. Kada vidite članove nogometnog tima da igraju kao jedno, znate da zajedno mogu ostvariti samo najveća postignuća. Hvala vam od srca, osjećaj je neopisiv - poručio je Vatrenima iz Umaga nekada najbolji hrvatski tenisač Goran Ivanišević.
Iako se srebro Vatrenih slavi u Istri i nogomet je apsolutno tema broj jedan, u Umagu je ovoga tjedna na meniju tenis, sinoć je počeo glavni turnir, ali prije večernjih mečeva 1. kola odrađeno je posljednje kolo kvalifikacija u kojima su uspješni bili Slovak Kližan i Talijan Travaglia. Njih dvojica će se tako pridružiti igračima u glavnom ždrijebu.
Tenis i ATP turnir s godinama su postali simbol grada Umaga, ali i Hrvatske. To je odličan ljetni spoj sporta i zabave, turnir je uvijek privlačio golemu pozornost ljudi iz cijeloga svijeta, a na organizatorima je da ove godine podignu letvicu malo više i turnir učine još posebnijim. I. Liović


Ivana Liović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike