Sport
NAKON EUROPSKOG STARTA

Previše neraspoloženih za bolji rezultat
Objavljeno 14. srpnja, 2018.
Remi s pogotkom u gostima trebao bi biti dovoljan za "preskakanje" moldavskog Petrocuba i ulazak u 2. pretkolo EL

Nisu nogometaši Osijeka na priželjkivani način krenuli u novu sezonu. Remi kod Petrocuba u prvom susretu 1. pretkola Europske lige nije, naravno, smak svijeta, ali jasno je kako su svi priželjkivali da će bijelo-plavi već u Moldaviji riješiti pitanje prolaska u sljedeće pretkolo.


No, nije išlo, nije se momčad Zorana Zekića uspjela u cijelosti nametnuti ni neosporno veću kvalitetu potvrditi i boljim rezultatom od 1:1. Previše je u Kišinjevu bilo "praznog hoda", teško su Osječani stvarali prilike, a kada su konačno uspjeli postići pogodak, prednost nisu uspjeli sačuvati do kraja. Razumljivo je stoga kako je i Zekić bio poprilično neraspoložen prikazanim svojih igrača.
- Ne mogu sad naći neke velike epitete za igru svoje momčadi. Imali smo puno neraspoloženih pojedinaca, tek trojicu koji su bili na nivou. Ovo je europska utakmica i upozoravao sam da su oni u ritmu, odigrali su 14 prvenstvenih utakmica. Nismo imali dobar ni protok ni priključak, nismo bili dovoljno agresivni, daleko smo stajali od igrača. Sve u svemu, puno problema, ali na kraju imamo aktivan rezultat, no moramo se najozbiljnije pripremiti za uzvrat - kritičan je bio Zekić.
Iako je jasno kako bi svi, a pogotovo navijači, voljeli kada bi Osijek već sada plijenio igrom, ne treba zaboraviti da naše prvenstvo kreće tek za dva tjedna, a u Europi je uvijek na kraju jedino važno proći. Zato bi i taj postignuti pogodak trebao olakšati posao u uzvratu.
- Istina je da je važan gol u gostima. Prošlo mi je kroz glavu kako smo svi skloni podcjenjivanju, a nemamo ni mi neko europsko iskustvo. Normalno je da na samom početku sezone još nismo u onom pravom ritmu, intenzitet treninga nam je još uvijek dosta jak, a i znali smo da nam neće biti lako u prvoj službenoj utakmici. Vjerujem da ćemo se kroz rad osvježiti sljedećih dana, da ćemo ubrzati igru i u uzvratu biti konkretniji.
Važan pogodak u gostima djelo je Mirka Marića, koji je odlično reagirao na ubačaj Borne Barišića. Potvrdio je napadač bijelo-plavih da su i sami igrači očekivali bolje izdanje te da je bilo previše grča. No, nimalo ne sumnja kako će kvaliteta u uzvratu prevladati te da će Osijek potvrditi prolazak u 2. pretkolo.
- Svi su sigurno očekivali pobjedu, no mi smo znali da neće biti lako. Oni su dobra momčad, u tijeku su prvenstva, odigrali su 15-ak utakmica, a nama je ovo prva. Možda smo ušli malo "prelabavo" u utakmicu, nismo išli u duele maksimalno, kako smo trebali. Ali nakon tih uvodnih 15-ak minuta preuzeli smo inicijativu, bili bolji suparnik sve do tog primljenog pogotka. Nakon toga malo smo pali, njih je to podignulo pa su 10-15 minuta imali inicijativu. Ali ne trebamo žaliti na kraju za rezultatom. Najvažnije je da smo se vratili s prednosti, što smo i htjeli. Oni sada moraju zabiti gol, bit će nam lakše kada se otvore, jer dosta je teško protiv momčadi koje stoje s devet igrača iza. Vjerujem da ćemo potvrditi što znamo, da smo kvalitetnija i bolja momčad te izboriti ulazak u drugo pretkolo - poručio je Marić.
Uzvratni susret igra se u četvrtak u Gradskom vrtu u 20.45 sati.
Goran Roguljić
Rangersi slavili
Potencijalni suparnik Osijeka u sljedećoj rundi, Glasgow Rangers, pobijedio je u prvoj utamici 1. pretkola Europske lige makedonski Shkupi sa 2:0. Na Ibrox stadionu, pred gotovo 50.000 gledatelja, Škoti su bili dominantnija momčad (20-4 udarci na gol), a poveli su u 23. minuti preko Murphyja. Minimalno vodstvo vrijedilo je sve do druge minute sudačke nadoknade kade je ipak komforniji put u Makedoniju momčadi Stevena Gerrarda osigurao Tavernier.
Možda ste propustili...

MEMORIJALNI BOĆARSKI TURNIR “PUKOVNIK IVICA ŠOLJIĆ”

Čepinčanima bronca, Šimiću prvo mjesto u pucanju

Najčitanije iz rubrike