Učionica
FERIT

Jačanje stem vještina izvannastavnim radionicama
Objavljeno 20. srpnja, 2018.

Od 14. do 18. svibnja 2018. na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija (FERIT) Osijek održan je niz radionica pod nazivom „Početnička IN2 Arduino radionica“.
Cilj je radionica praktičnim primjerima upoznati studente sa svijetom mikroupravljača koristeći se Arduino platformom. Radionicu su pripremili i vodili djelatnici FERIT-a: doc. dr. sc. Ivan Aleksi, doc. dr. sc. Tomislav Matić i Filip Sušac, mag. ing. comp. Prema riječima voditelja, potreba za daljnjim razvojem internetskih objekata (engl. Internet of Things) neprestano raste, a time raste i potreba za stručnjacima u tom području. Stoga je od iznimne važnosti pravodobno motivirati studente da je, osim redovnih fakultetskih obveza i gradiva predviđenoga studijskim programom, potrebno dodatno se educirati kroz formalne i neformalne oblike učenja poput takvih radionica. Ukupno devet studenata i studentica uspješno je prošlo kroz sve radionice i čekaju njihov nastavak.
Filip SUŠAC
Možda ste propustili...

MAURIZIO REZO PREDSJEDNIK STUDENTSKOGA ZBORA KATOLIČKOGA BOGOSLOVNOG FAKULTETA U ĐAKOVU

„Uz intelektualnu, KBF stavlja naglasak i na duhovnu izgradnju studenata“

SVEČANA AKADEMIJA U REKTORATU I OTKRIVANJE SPOMEN-BISTE NA JUŽNOM ULAZU U TVRĐU

U Rondelu postavljena i bista osječkoga akademika Mije Kišpatića

ODRŽANA ZAJEDNIČKA SJEDNICA SENATA I SVEUČILIŠNOGA SAVJETA U AKADEMSKOJ GODINI 2018./2019.

Sveučilište u Osijeku najuspješnije je hrvatsko sveučilište u realizaciji Plana upravljanja ljudskim resursima u 2018. godini

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana