Učionica
POSJET OECD TIMA SVEUČILIŠTU U OSIJEKU U OKVIRU HEINNOVATE INICIJATIVE

Poticanje poduzetničkoga i inovativnoga ponašanja na Sveučilištu u Osijeku
Objavljeno 20. srpnja, 2018.
Dana 21. svibnja 2018. Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku posjetili su nacionalni i inozemni stručnjaci ekspertne skupine Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) u okviru HEInnovate inicijative: Jon File (Sveučilište Twente, Nizozemska), Fumi Kitagawa (Poslovna škola Sveučilišta u Edinburghu, Velika Britanija), Marko Turk (Filozofski fakultet u Rijeci) i Giulia Ajmone Marsan (Centar za poduzetništvo, OECD).
HEInnovate inicijativa predstavlja okvir za razvoj inovativnoga i poduzetničkoga kapaciteta visokih učilišta, a zajednički ju provode OECD i Europska komisija. Visokoobrazovne institucije (HEI) izabrane su kao glavni izvor znanja i vještina koje pridonose rastu i inovativnosti gospodarstva. Cilj posjeta Sveučilištu u Osijeku bilo je prikupljanje informacija o strategiji, postojećim i planiranim aktivnostima Sveučilišta te primjerima dobre prakse, vezanim uz poticanje poduzetničkoga i inovativnoga ponašanja na Sveučilištu.
Tijekom cjelodnevnoga posjeta održano je pet stručnih panela s različitim dionicima: predstavnicima uprave Sveučilišta u Osijeku i sastavnica, nastavnim i nenastavnim osobljem Sveučilišta, direktorima ureda za transfer tehnologije, studentima i alumnijima te regionalnim partnerima: poduzetnicima, predstavnicima Grada Osijeka, Hrvatske udruge poslodavaca te poduzetničkih potpornih institucija. U stručnim panelima tako je sudjelovalo 39 osoba uz četiri predstavnika tima OECD-a.
U protekloj akademskoj godini proveden je tzv. Country review u pet država, odnosno dubinska analiza stanja u poduzetništvu i inovacijama u visokom obrazovanju. Uključene zemlje Europske unije temeljem navedenoga dobile su preporuke za daljnji napredak visokih učilišta u razvoju poduzetništva te uvid u pozitivne primjere u području suradnje sa zajednicom i primjeni inovativnih pristupa u nastavnom i znanstvenom radu. Uključivanje Sveučilišta u Osijeku u HEInnovate inicijativu dat će preporuke i zaključke kako bi se osigurala uspješnija prilagodba kreiranju i razvoju poduzetničkoga promišljanja, stimulativnoga poduzetničkoga razvoja i primjene ideja.
(Sveučilište u Osijeku)

Možda ste propustili...

RASPISAN NATJEČAJ ZA ERASMUS+ KA1 MOBILNOST STUDENATA U AKADEMSKOJ GODINI 2019./2020.

Do 8. ožujka 2019. godine prijave studenata za međunarodnu mobilnost

OKRUGLI STOL O STRATEGIJI RAZVOJA OBRAZOVANJA U PODRUČJU SOCIJALNOGA RADA (2019. – 2024.)

Kroničan nedostatak socijalnih radnika na ovome području

U SPLITU ODRŽAN PRVI MEĐUNARODNI ZNanstveni simpozij mladih istraživača glazbe (istem_2018)

Okupili se mladi istraživači glazbe iz deset zemalja svijeta

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: ALICJA AURIGA, DOKTORANDICA S WEST POMERANIAN UNIVERSITY OF TECHNOLOGY IN SZCZECIN (POLJSKA) NA MEĐUNARODNOJ RAZMJENI U OKVIRU ERASMUS+ PROGRAMA NA FAKULTETU AGROBIOTEHNIČKIH ZNANOSTI OSIJEK

Ljudi u Osijeku i na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti uvijek su spremni izići u susret

2

FAKULTET ELEKTROTEHNIKE, RAČUNARSTVA I INFORMACIJSKIH TEHNOLOGIJA OSIJEK

Studenti atraktivni na tržištu rada najbolji su dokaz kvalitete studija na FERIT-u Osijek

3

VŠMTI

Studirajte na Visokoj školi Virovitica