Učionica

Prvi zajednički studentski simpozij studenata psihologije i medicine
Objavljeno 15. lipnja, 2018.

Na Filozofskome fakultetu Osijek 8. i 9. svibnja 2018. održan je prvi zajednički simpozij studenata psihologije i medicine pod nazivom „Jesam li ja ili su drugi 'ludi'?“.

Cilj je simpozija bio izgraditi znanja o ličnosti i povezanim temama te poboljšati suradnju dviju povezanih struka. Na simpoziju se moglo čuti o poremećajima ličnosti kod likova iz crtića, modelima životinja u psihijatrijskim istraživanjima, graničnome poremećaju, novim metodama testiranja ličnosti putem društvenih mreža te što se može očekivati u prvom susretu u psihoterapiji. Osim toga, pokušalo se odgovoriti na pitanja: „Postoji li idealna veza?“ te „Kako izliječiti psihičku bolest?“. Osim predavanja održane su i radionice „Jesam li ja ili su drugi ludi?“, „Zašto svi oko mene lažu?“ te „Jesu li umjetnici ludi?“. U predavanju „Pristup pacijentu pod terapijom“ naglašena je nužnost suradnje psihijatara, psihologa i drugih stručnjaka iz povezanih struka u radu s pacijentima. Teme su iznesene kroz predavanja i radionice koje su održali studenti, nastavnici i asistenti s Medicinskoga i Filozofskoga fakulteta.

Lea ATLAGIĆ
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: ALICJA AURIGA, DOKTORANDICA S WEST POMERANIAN UNIVERSITY OF TECHNOLOGY IN SZCZECIN (POLJSKA) NA MEĐUNARODNOJ RAZMJENI U OKVIRU ERASMUS+ PROGRAMA NA FAKULTETU AGROBIOTEHNIČKIH ZNANOSTI OSIJEK

Ljudi u Osijeku i na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti uvijek su spremni izići u susret

2

FAKULTET ELEKTROTEHNIKE, RAČUNARSTVA I INFORMACIJSKIH TEHNOLOGIJA OSIJEK

Studenti atraktivni na tržištu rada najbolji su dokaz kvalitete studija na FERIT-u Osijek

3

REZULTATI JEDINSTVENE SVEUČILIŠNE STUDENTSKE ANKETE NA SVEUČILIŠTU U OSIJEKU

Postignuta prosječna ocjena na razini cijeloga Sveučilišta za nastavnike i suradnike iznosi čak 4,623