Učionica
VELIK USPJEH NA ZAVRŠNICI SVEUČILIŠNOGA ŠPORTSKOG PRVENSTVA RH

Sveučilištu u Osijeku čak deset medalja na državnim športskim natjecanjima
Objavljeno 15. lipnja, 2018.

Sveučilišno športsko prvenstvo Republike Hrvatske, UniSport Finals, održano je od 27. do 30. svibnja 2018. u Rovinju, a u završnici hrvatskih sveučilišnih prvenstava u ukupno sedam športova (futsalu, košarci, rukometu, odbojci, tenisu, stolnom tenisu i šahu) sudjelovalo je gotovo osam stotina studenata športaša s trinaest hrvatskih sveučilišta i veleučilišta.

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku nastupilo je u završnicama većine navedenih športova, a nakon završetka kvalifikacijskih i polufinalnih mečeva osječki studenti športaši plasirali su se u sedam završnih utakmica: ženskoj i muškoj odbojci, ženskom i muškom rukometu, ženskom i muškom futsalu te ženskoj košarci. Također, osječke studentice i studenti zauzeli su druga mjesta u šahu. U finalnim utakmicama košarkašice, odbojkaši i igrači futsala sa Sveučilišta u Osijeku pobjedama osvajaju prva mjesta, dok su igračice futsala, odbojkašice, rukometašice i rukometaši osvojili srebro. Ženska ekipa u stolnom tenisu na kraju natjecanja osvaja treće mjesto. Nakon zbrojenih svih osvojenih medalja u objema konkurencijama kroz svih sedam športova UniSport Finals natjecanja, ukupan je pobjednik Sveučilište u Zagrebu sa sedam zlata, tri srebra i tri bronce. Drugo je mjesto ove godine pripalo Sveučilištu u Osijeku s osvojenih tri zlata, šest srebra i jednom broncom, dok su trećeplasirani studenti Sveučilišta u Rijeci, koji su osvojili tri zlata, dva srebra i dvije bronce.

Opširniji prilog o ovom iznimnom uspjehu osječkih studenata športaša bit će objavljen u sljedećem, 38. broju Sveučilišnoga glasnika čija je objava predviđena 13. srpnja 2018. godine.

Dražen NIKŠIĆ, Igor SALAJIĆ
Europska prvenstva u Portugalu, Poljskoj i Srbiji

Na UniSport Finals u Rovinju još su nastupale i reprezentacije sljedećih sveučilišta i veleučilišta: Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Sveučilišta u Dubrovniku, Sveučilišta u Rijeci, Sveučilišta Sjever, Sveučilišta u Splitu, Sveučilišta u Zadru, Veleučilišta Vern, Tehničkoga veleučilišta u Zagrebu, Veleučilišta Baltazar Zaprešić, Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru i Veleučilišta u Požegi. Osvajači državnih naslova izborili su nastupe sljedeće godine na europskim prvenstvima u Portugalu, Poljskoj i Srbiji. Ovoga ljeta još slijedi nastup odbojkaša Sveučilišta u Osijeku na Univerzijadi u portugalskoj Coimbri.

Možda ste propustili...