Sport
KUP NS BELI MANASTIR

Bilje osporava legalnost natjecanja
Objavljeno 14. lipnja, 2018.

Jučer je na igralištu Športskog rekreacijskog centra “Bazeni” u Kneževim Vinogradima odigrana finalna utakmica Kupa Nogometnog središta Beli Manastir između Radničkog iz Meca i Hajduka iz Popovca. Međutim, Prema navodima relevantnih iz HNK-a Bilje, koji su se jučer oglasili priopćenjem koji je poslan medijima, taj se susret, praktički, nije mogao igrati jer, po njima, nije odgovarajuće riješen između njihova kluba i Šokadije iz Duboševice. Čelni ljudi Bilja objasnili su svoje stavove vezano za završnicu Kupa NS Beli Manastir:

- Kako bismo što zornije pokazali i ukazali na dvostruke kriterije i netransparentnost u Nnogometnom središtu BM, navodimo sljedeće: Nakon utakmice Kupa između HNK-a Bilje i Duboševice, u kojoj je HNK Bilje pobijedilo, NS Beli Manastir, odnosno sam predsjednik NS-a Ivan Zadravec i povjerenik za natjecanje Marko Ilijašev donijeli su odluku o izbacivanju iz Kupa Nogometnog središta Beli Manastir HNK Bilje. Također disciplinska komisija kaznila je klub i određenim financijskim iznosom. HNK Bilje je na sve to podnio žalbu s datumom 23. travnja 2018. godine. Na žalost, odgovor na žalbu još do danas nismo dobili. Znači, odgovor kao ni odluka na žalbu ne postoji, a kup-natjecanje se nastavilo dalje čak do finalne utakmice. Smatramo kako to nikako i nigdje nije moglo biti moguće dok god se ne donese pravni akt za sporne utakmice. Na osnovi čega je Nogometno središte Beli Manastir ustvari donio odluku o kazni? Prema Pravilniku stoji da klub, u ovom slučaju Šokadija iz Duboševice, treba priložiti žalbu i platiti taksu u roku 48 sati. Uplaćenu taksu na žalbu Šokadije nitko nije vidio. Nema je!

Dio je opširnog navoda iz HNK-a Bilje kojim osporava legimitet natjecanja jer je ono nastavljeno kao da se ništa nije dogodilo. Naravno, uslijedit će sigurni smo reakcije. D. L.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike