Učionica
OD 6. DO 21. LIPNJA 2018. ODRŽAVA SE 38. IZDANJE OSJEČKOGA LJETA MLADIH

Ponovno četiri vrste programa – glazbeni, umjetnički, športski i edukacijski
Objavljeno 14. svibnja, 2018.

Od 6. do 21. lipnja 2018. na više mjesta u Osijeku održat će se 38. izdanje Osječkoga ljeta mladih, najvećega događanja koji organizira Studentski zbor Sveučilišta u Osijeku.

Osječko ljeto mladih pokrenuto je početkom 1980-ih na prostorima Studentskoga centra i „školjke“ u današnjem Parku kralja Držislava, a najpoznatije su prijeratne svirke pop i rock bendova održavane tijekom ljetnih mjeseci u „rupi“ pored Studentskoga centra (na prostoru današnjega Eurodoma). Danas, nakon gotovo četiri desetljeća, Osječko ljeto mladih postalo je manifestacija koja studentima pruža četiri vrste programa – glazbeni, umjetnički, športski i edukacijski – uz slobodan ulaz na sva događanja.

Ovogodišnje Osječko ljeto mladih počinje 6. lipnja, a dijelom programa bit će nastupi poznatih glazbenih imena poput Zsa Zse, Nene Belana, Gorana Bareta, Ede Maajke i drugih. Glazbeni dio započet će otvorenjem na Trgu Sv. Trojstva, nakon čega zainteresirane, u prvom redu studente, na poznatom koncertnom prostoru, dvorištu bivšega kluba Vega u osječkoj Tvrđi, očekuje ostatak glazbenog programa. Uz glazbeni, u suradnji sa studentima osječke Umjetničke akademije, bit će organiziran i umjetnički program OLJM-a koji će studente Sveučilišta u Osijeku, kao i prethodnih godina, privući umjetničkim predstavama, izložbama i koncertima.

Osim glazbenoga i umjetničkoga programa, Osječko ljeto mladih upotpunjuju i športska događanja. Prošle je godine kao dio programa OLJM-a bio i noćni polumaraton koji je i ove godine, uz klasična športska natjecanja, postao neizostavan dio športskoga programa manifestacije. Kako bi Osječko ljeto mladih, uz zabavu, šport i umjetnost, osječkim studentima i zainteresiranim građanima pružilo cjelovitu sliku studentskoga života, Studentski zbor Sveučilišta u Osijeku priprema i edukacijski program koji će sadržavati predavanja, debate i radionice. Ta edukacijska sastavnica dala je ovoj manifestaciji epitet manifestacije s najraznovrsnijim programom u Hrvatskoj.

Dodatna je vrijednost manifestacije, i ono što ju čini drukčijom od ostalih, besplatan ulaz na sva događanja i u sve prostore gdje će se održati ovogodišnji OLJM.

Stjepan ĆURČIĆ
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike