Sport
ŽNK OSIJEK

Prvi poraz nakon punih sedam godina
Objavljeno 19. travnja, 2018.

Komorna je bila atmosfera u autobusu nogometašica Osijeka pri povratku iz Solina gdje su u četvrtfinalnoj utakmici Kupa Hrvatske izgubile od ekipe Splita rezultatom 4:1 (3:0). Tako su “zečice” ostale bez prigode obraniti dvostruku krunu, nakon što su godinama uzimale oba pobjednička pokala.

Ovosezonski kup najvjerojatnije će se preseliti u vitrine Splita koji je, u međuvremenu, postao jedina državna konkurencija aktualnim prvakinjama Hrvatske. I gotovo apsolutnim vladaricama koje, do srijede, nisu izgubile punih sedam godina u službenoj utakmici od neke hrvatske ekipe. Tada ih je, također u Kupu Hrvatske, iznenadio zagrebački Dinamo, a u prvenstvu Osječanke za poraz ne znaju već 11 godina, uključujući i aktualno razdoblje. Prema zakonu velikih brojeva i poraz je morao pokucati na vrata Mačkamame gdje preostaje sada donijeti “kantu” za najbolju ligašku ekipu.

- Iz tri udarca primili smo isto toliko pogodaka i poslije 24 minute susret na umjetnom travnjaku Sportskog centra Vranjic u Solinu praktički je bio odlučen! Jedan šok je sustizao drugi nakon čega je deprimiranost bila sve očitija tako da se nismo uspjeli vratiti u igru i eventualno izbjeći poraz, koji je sastavni dio igre i treba ga prihvatiti kao činjenicu da su Splićanke, nakon niza godina, prekjučer bile bolje, odnosno s(p)retnije te im treba na tome čestitati - rekao je trener Branko Perković, prepričavajući nesvakidašnju poraznu epizodu osječkih nogometašica.

Splićankama mogu uzvratiti u zadnjem prvenstvenom kolu.

- Vjerujem kako ćemo dočekati prigodu, jer naš susret vjerojatno će izravno odlučivati o prvaku Hrvatske. Nadam se da ćemo se brzo vratiti u pobjednički ritam popraćen odličnom atmosferom koja je sve do ovoga poraza bila prisutna. Iz ovoga poraza moramo izvući pouke za sutrašnjicu koja će sigurno biti znato ljepša nego što je bila prekjučerašnja utakmica u Solinu - zaključio je Perković. D. Lekšan

Možda ste propustili...

EUROPSKO PRVENSTVO U BOKSU

Veočić je krenuo pobjedom od 5:0

ODBOJKAŠI S DRAVE IGRAT ĆE ZA NASLOV PRVAKA DRŽAVE

Mursaši dobili majstoricu u Kašteli za reprizu lanjskog finala

Najčitanije iz rubrike