Sport
TURNEJA RADOSTI U VINKOVCIMA

Natjecalo se, navijalo, ali i educiralo najmlađe
Objavljeno 19. travnja, 2018.

Više od 500 najmlađih osnovnoškolaca i djeca iz vinkovačkih vrtića preplavili su Vinkovce na Turneji radosti Plazma Sportskih igara mladih i pretvorili ih u centar sporta. Na početku priredbe bilo je natjecanje u navijanju, odnosno koliko glasno mali sudionici mogu izgovoriti ime Vinkovaca. Ostvarili su to sa 106,9 decibela te su trenutno vodeći u poretku.

Pri preuzimanju plakete Sportskih igara mladih kao zahvalu za podršku i suradnju Ivan Bosančić, vinkovački gradonačelnik, istaknuo je važnost suradnje s Plazma Sportskim igrama mladih:

- Sport i edukacija za djecu važan su segment svakog grada. Tako i Vinkovci ulažu u razne programe, a ovakva događanja uvijek su dragi gosti u našem gradu - istaknuo je gradonačelnik Vinkovaca, koji je zajedno s Dujom Dragunom, hrvatskim reprezentativcem u futsalu, te Tihanom Butorac iz Plazma Sportskih igara mladih svečano otvorio Turneju u Vinkovcima. Nazočili su i Gabrijel Šokičić, zamjenik gradonačelnika, Andrea Vinković, pročelnica za društvene djelatnosti Grada, i Anita Miškić, predstavnica Turističke zajednice Vinkovaca.

U sportskom dijelu programa sudjelovali su osnovnoškolci iz svih škola u Vinkovcima, koji su se natjecali u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara. Pobjednici su se plasirali na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih, koja će se održati krajem lipnja u Savudriji. Nazočili su i predstavnici Policijske uprave vukovarsko-srijemske županije, Policijske postaje Vinkovci Ispostave Markušica, koji su zajedno s Organizacijskim odborom Plazma Sportskih igara mladih pripremili veliku nacionalnu kampanju “Zajedno više možemo – u akciji s policijom“, a djecu su educirali o ponašanju u prometu i usvajanju zdravih stilova života. Djeca su također sudjelovala u pokaznim radionicama Autokluba Vinkovci, HGSS-a Stanice Vinkovci, Zajednice sportskih udruga grada Vinkovaca i Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije, a održana je i promocija nogometa NK Dilj Vinkovci. Organiziran je bio i “korner” Hrvatske pošte te Coca-Cole, a održan je i edukativni dio o recikliranju. Svojim nastupom u zabavnom dijelu programa oduševile su cheerleadersice iz kluba Ma&Ko i Plesna udruga Vinkovačke mažoretkinje. M. Kokaj

REZULTATI

GRANIČAR

2007. i mlađi: 1. Mažuranići (OŠ “Ivan Mažuranić”), 2. OŠ “Bartol Kašić”, 3. Petica (OŠ “Vladimir Nazor”)

2009. i mlađi: 1. Mažuranići (OŠ “Ivan Mažuranić”), 2. Zlatnici (OŠ “Ivan Goran Kovačić”), 3. Munje (OŠ “Bartol Kašić”)

60 METARA

2007. i mlađi, dječaci: 1. Ljubo Puljić (OŠ “Ivan Mažuranić”), 2. Rafael Žalac (OŠ “Josip Kozarac” Vinkovci), 3. Ivor Gaće (OŠ “Tin Ujević” Osijek)

2007. i mlađe, djevojčice: 1. Dorotea Biluš (OŠ “Bartol Kašić”), 2. Iva Horvat (OŠ “Ivan Mažuranić”), 3. Anamarija Hob (OŠ “Vladimir Nazor”)

2009. i mlađi, dječaci: 1. Petar Turić (OŠ “Ivan Mažuranić”), 2. Šimun Turić (OŠ “Ivan Mažuranić”), 3. Ivan Barišić (OŠ “Bartol Kašić”)

2009. i mlađe, djevojčice: 1. Karla Merđan (OŠ “Ivan Mažuranić”), 2. Korina Čačić (OŠ “Ivan Goran Kovačić”), 3. Lana Cindrić (OŠ “Bartol Kašić”)

Najčitanije iz rubrike