Sport
SUSRET 29. KOLA PRVE HNL

Nogometaši Dinama
svladali Cibaliju
Objavljeno 14. travnja, 2018.

U četvrti međusobni susret ove sezone momčad Cibalije je ušla ofenzivnom formacijom više nego i u jednu utakmicu do sada. Utakmicu je trener Davor Rupnik započeo s četiri napadača kako je i najavljivao ne zazirući previše što se ipak radi o prvoplasiranoj momčadi lige. Hrabar ulazak u utakmicu umalo nije donio vodstvo Cibalije. Dugom dijagonalom u prazan brisani prostor ispred vratara Livakovića izbačen je Galić, koji dolazi do vratara Dinama i šutira, ali i pogađa desnu stativu, lopta se odbija do Barišića koji pokušava pogoditi mrežu, ali Livaković je već došao na svoje mjesto i mirno obranio opasan šut. Takvih prilika u ovakvoj utakmici sigurno neće biti puno, pa je promašaj Galića i te kako težak. Momčad Cibalije igra otvoreno, hrabro i požrtvovano, ali bez većih prilika za gol. Umalo Dinamo nije poveo u 14. minuti kada pomoćni sudac nije signalizirao očito zaleđe, ali na sreću Cibalije Šubarić brani šut Soudania. U prvom poluvremenu osim navedene dvije prilike više nije bilo nešto posebno za navesti.


U nastavku susreta Cibalia ponovo ulazi hrabro i otvoreno uz maksimalan utrošak snage boreći se za svaku loptu. U takvoj igri nisu dozvolili Zagrepčanima stvoriti niti jednu ozbiljniji priliku do 72. minute. Iz auta loptu je pred gol ubacio Lecjaks, a loptu nitko nije uspio izbiti, pa je ona došla do Soudanija na drugoj stativi koji volejom pogađa suprotni kut Šubarićevog gola. Nakon primljenog gola Cibalia nastavlja svim silama doći do izjednačenja, igrači se troše maksimalno, ali na žalost bez većih prilika sve do 86. minute. Plum je izveo slobodan udarac s nekih 30-tak metara, ubacio na drugu stativu gdje je najviši Vitaić, ali njegov šut glavom odlazi tik pored gola. Samo dvije minute kasnije šou u izvedbi Soudania, primio je loptu od Fiolića na rubu kaznenog prostora i potom okrenuo oba stopera Peričića i Soldu, a onda slobodno izašao pred Šubarića i lagano poentirao za 2:0.A. Grgić 

GOLOVI:
0:1 - Iz auta pred gol Cibalije loptu je ubacio Lecjaks, a na drugoj stativi s desetak metara dočekuje ju Soudani, koji volejom pogađa suprotni kut Šubarićevog gola.
0:2 - Fiolić je odlično pronašao Soudania na rubu kaznenog prostora, onda je uslijedio šou Soudani, oslobodio se oba stopera i potom poentirao za konačni ishod utakmice.

CIBALIA 0 (0)
DINAMO 2 (0)

VINKOVCI – Stadion Cibalije. Teren dobar. Gledatelja: 2887. Sudac: Duje Strukan (Split).
Strijelci: 0:1 Soudani (72), 0:2 Soudani (88)
Žuti kartoni: Dabro, Tomašević, Peričić, Karamarko (Cibalia),  (Dinamo).
IGRAČ UTAKMICE:  SOUDANI (DINAMO)

CIBALIA: Šubarić, Karamarko, Peričić, Soldo, Tomašević, Muženja, Plum (od 86. Mrdeša), Miličević, Dabro (od 60. Vitaić), Galić (od 74. Filipović), Barišić.
DINAMO: Livaković, Rrahmani, Benković, Perić, Sosa (od 90. Cekici), Soudani, Doumbia, Gojak, Ćorić, Gavranović (od 49. Lecjaks), Hodžić (od 83. Fiolić).

Najčitanije iz rubrike