Sport
DOIGRAVANJE KOŠARKAŠICA ZA 1. LIGU

Ovo je pravo vrijeme za iskorak u viši rang
Objavljeno 14. travnja, 2018.

Današnjom utakmicom u osječkoj dvorani Jug između košarkašica Murse i riječkog FSV-a kreće Liga za prvaka Druge ženske lige i borba za ulazak u prvoligaško društvo. Osim Murse i FSV-a, za plasman u elitni razred igrat će i ŽKK Zagreb. Trebala je u tom društvu biti i Salona (Solin), ali je odustala od kvalifikacija.

Sastav Murse je regularni dio natjecanja Druge hrvatske lige u skupini A završio s devet pobjeda i dva poraza, dok je FSV u skupini B imao učinak od čistih 11-0. No, sad treba zaboraviti regularni dio jer kvalifikacije su nešto sasvim novo.

- FSV je dobra ekipa, nismo s njima igrali i ne poznajemo ih najbolje, ali bili su najbolji u skupini B, a u međuvremenu su se još pojačali. Došle su im tri igračice na dvojnu registraciju te jedna iskusna košarkašica - kaže dopredsjednik Murse Zvonko Milas.

Unatoč kvaliteti Riječanki, Milas vjeruje u sastav Murse i kaže: iako neće biti lako, vjerujemo da u društvu s FSV-om i Zagrebom možemo osvojiti jedno od prva dva mjesta koja vode u Prvu ligu.

I dok će djevojke na parketu tražiti ulazak u viši rang, klupski operativci posljednjih mjeseci intenzivno rade na “akciji Prva liga”, odnosno stvaranju financijskih preduvjeta za natjecanje u elitnom razredu hrvatske ženske košarke.

Utakmica između Murse i FSV-a igra se danas (subota) u dvorani Jug u 17 sati. I. Li.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike