Sport
TENISKI ZABA CUP U VINKOVCIMA

Dodig prošao, ali tek nakon tri seta
Objavljeno 10. travnja, 2018.

Na terenima Teniskog kluba Vinkovci kompletirano je 1. kolo međunarodnog turnira za dječake i djevojčice do 14 godina pod imenom “Zaba Cup 2018”.

Kod tenisačica nositeljice su uglavnom prošle prvu prepreku, od njih 16 dalje je otišlo 13. No, već u 1. kolu stigao je kraj za desetu nositeljicu Salmu Drugdovu iz Slovačke, zatim 11. Leu Rupnjak (Srbija) i 12. Hanu Sokolović iz Hrvatske. Zato je djevojka s vrha ždrijeba, Olga Molchanova, bez problema projurila pokraj Mađarice Beer (60, 6:0). Hrvatica Marijana Majetić, koja je postavljena za drugu nositeljicu, imala je puno više problema i tek nakon tri seta (6:2, 6:7, 6:4) svladala je Slovenku Petju Drame. Kod tenisača iznenađenje je priredio Slovenac Aljaz Kirbis, koji je svladao četvrtog nositelja Zorana Ludoskog (Srbija) s lakih 6:0, 6:1. Od turnira se pak oprostio osmi nositelj, Amerikanac Walker Allen. Osječanin Matej Dodig kao prvi nositelj predvodi ždrijeb i u prvom nastupu nije imao lak posao, ali je nakon tri seta ipak svladao Luku Rupnjaka iz Srbije sa 6:7 (0), 6:2, 6:2).

Sinoć je i svečano otvoren 11. međunarodni "Zaba Cup 2018", na kojem je predsjednik TK Vinkovci Mario Brkić pozdravio tenisačice i tenisače te goste, da bi potom gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić proglasio turnir otvorenim. A.G.

Možda ste propustili...

ODBOJKAŠI S DRAVE IGRAT ĆE ZA NASLOV PRVAKA DRŽAVE

Mursaši dobili majstoricu u Kašteli za reprizu lanjskog finala

UZALUD ŠTO PUNO ZABIJAŠ KAD I PUNO PRIMAŠ

Osječka obrana je kao švicarski sir

Najčitanije iz rubrike