Sport
“KOCKASTI” SE PRIPREMAJU ZA PETAK I PERU

Bolje je što igramo protiv
težih suparnika, takve nas
momčadi čekaju u Rusiji
Objavljeno 21. ožujka, 2018.
Dalić će u Americi priliku dati igračima koji su imali manju minutažu u reprezentaciji

Hrvatska nogometna reprezentacija polako se udomaćuje u Miamiju, gdje se priprema za petak i utakmicu s Peruom. Američki dani u “kockastom” taboru prolaze u dobroj atmosferi, reprezentativci kao da su se zaželjeli neke zajedničke akcije, pa iz Miamija uglavnom stižu poruke “baš nam je dobro”, “jedva čekamo utakmice”, “dobro se osjećamo”, “ovo nam je baš trebalo”...

Susret s Peurom u Miamiju će i službeno označiti početak američke miniturneje, a nastavak je četiri dana poslije u Arlingtonu, gdje Hrvatska igra s Meksikom. Igrači Zlatka Dalića su do petka u trening-ritmu, izbornik je već najavio kako će u Americi priliku dati i onima koji su do sada imali manju minutažu u reprezentativnom dresu.

Mateo Kovačić, koji u Real Madridu solidno odrađuje posao prve Modrićeve zamjene, u reprezentaciji se ne može požaliti na minutažu. Ima puno veću ulogu nego u klubu, posebice ju je imao kod bivšeg izbornika Ante Čačića.

- Lijepo je opet vidjeti suigrače, pogotovo zato što sam bio duže izvan stroja zbog ozljede. Mnogo mi znači što mi klupski trener Zidane vjeruje te sam spreman za sve izazove, ma sve je bolje čim više igram. Real Madrid je velik klub, okružen sam sjajnim igračima i teško je doći do minutaže, no voljan sam boriti se za svoje mjesto unatoč oštroj konkurenciji - poručio je Mateo.

No oštra je konkurencija i u veznom redu Hrvatske.

- I to je dobro. Imamo odličnu momčad u svim linijama, ovdje u Miamiju dobro se pripremamo za dvije teške utakmice koje nas čekaju i bit će ovo odličan test za ono što nas čeka na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. I bolje je što igramo protiv težih suparnika, uostalom takve nas momčadi čekaju u Rusiji.

Već u skupini će biti pravih izazova - Nigerija, Argentina i Island.

- Skupina nam je jako teška, svi se slažu da je to jedna od najjačih na Svjetskom prvenstvu, ali mi smo kvalitetni kao i naši suparnici. Siguran sam da će to biti sjajne utakmice, u kojima mi imamo itekako velike šanse, optimistično je iz Amerike “akciju Rusija” najavio Mateo Kovačić. I. Li.

Možda ste propustili...

UMRO KRALJ NAMJEŠTANJA I PRIJEVARA

Namjestio da utakmica završi 134:0

OSMINA FINALA KUPA HRVATSKE U KUGLANJU

Očekivani rasplet za slavonsku petorku, dvojac među osam

MURSA-OSIJEK UZVRATILA KAŠTELANIMA I PORAVNALA SERIJU

Odluka u finalisti doigravanja za prvaka pada u nedjelju

Najčitanije iz rubrike