Sport
NEUDOBNA STOLICA

Rupnik je već peti trener Cibalije od povratka u Prvu ligu
Objavljeno 21. ožujka, 2018.
Ovo je već 19. sezona, a sedma zaredom otkako je HNL-a, da će Cibaliju u jednoj sezoni voditi dva ili više trenera

Nakon odigrane 26. ovosezonske prvenstvene utakmice i poraza na Rujevici od Rijeke došlo je do smjene trenera u Cibaliji. Ovo je 19. sezona otkako je HNL-a da će Cibaliju u jednoj sezoni voditi dva ili više trenera, a sedma zaredom u kojima se dogodio takav sličan slučaj. Mladen Bartolović je u razgovoru s čelnicima kluba pristao otići s klupe za dobrobit Cibalije kako bi s novim strategom Vinkovčani pokušali ostvariti cilj za ovu sezonu, a to je ostanak u ligi. Taj zadatak imat će Davor Rupnik koji dolazi iz trećeligaša BSK-a. Nakon što je neko vrijeme vodio u prvoligaškom društvu Osijek, ovo je za Rupnika druga prilika da će sjediti na klupi jednog prvoligaša.

U te dvije prvoligaške sezone, nakon povratka iz Druge lige gdje su proveli tri sezone, na trenerskoj klupi Cibalije sjedilo je ukupno pet trenera. Nakon što je Stanko Mršić vratio Cibaliju među prvoligaše prošlu sezonu odradio je 15 utakmica od kojih je u samo jednoj osvojio sa svojom momčadi tri boda, dok je u pet osvojio po bod, a devet puta doživio poraz. Posljednji put Cibaliju je vodio u poraz u susretu s Istrom 1961, kada su uz jako dobru igru ipak poraženi s 3:2. Mršić je smijenjen nakon poznate trakavice s predsjednikom Miroslavom Gagrom, kada je smijenjen tijekom minipriprema, a da se na početku nije htio samostalno povući. Nakon Mršića na klupu je sjeo Siniša Sesar i momčad vodio do kraja jesenskog dijela, u pet utakmica nije uspio osvojiti ni bod. Tijekom zimske stanke predsjednik Gagro je "iz rukava" izvukao Austrijanca Petera Paculta, koji je u Vinkovcima odradio također pet prvenstvenih utakmica u kojima je osvojio samo jedan bod. Jedanaest kola prije kraja za spasitelja je doveden Mladen Bartolović, koji je taj zadatak uspješno obavio, od tih 11 utakmica Cibalia je tri puta ostvarila pobjedu i isto toliko neodlučenih ishoda uz pet poraza, da bi kroz kvalifikacije protiv Gorice o(p)stala i ove sezone član elitnog razreda nogometnog natjecanja. U ovoj sezoni nije uspio ostvariti značajniji iskorak, od 26 utakmica Cibalia je pod Bartolovićem ostvarila pet pobjeda, isto toliko susreta završila je bez pobjednika, a 16 puta je Bartolović sa svojim igračima doživio poraz. Hoće li Davor Rupnik u preostalih 11 kola uspjeti bar sačuvati ovu pretposljednju poziciju na ljestvici i kroz kvalifikacije i ovu sezonu zaključiti ostankom u ligi, vidjet ćemo. Naravno, prvi cilj će mu biti riješiti pitanje opstanka prije kvalifikacija.

Antun GRGIĆ
Mršićev mandat najdugovječniji

Kada je riječ o dužini obnašanja trenerske funkcije u Cibaliji, rekorder je Stanko Mršić. U jednom od svoja četiri mandata najdulje je proveo od sezone 2008./09. do sezone 2011./2012. Na klupu je sjeo točno 14. studenoga 2008., a trajao je do 28. kolovoza 2011. U sezoni 2009./2010. Cibalia je završila na trećem mjestu s 57 osvojenih bodova, samo bod manje od drugoplasiranog Hajduka.

Možda ste propustili...

SLAVONSKI OBRAČUN PRIPAO LIDERU

Dogan pogodio za ostanak bodova u Gradskom vrtu

U RIJECI KREĆE FINALNA SERIJA ZA PROBOJ U KOŠARKAŠKU ELITU

Kvarner prvi nositelji, ali Brokeri su ga ove sezone već pobijedili usred Rijeke

SLAVONSKI OBRAČUN U SUPERSPORT PRVOJ LIGI

U srazu sa susjedima motiv nam je još veći

Najčitanije iz rubrike