Sport
OSIJEK - HAJDUK

Posljednja prilika za
lov na bolji plasman
Objavljeno 17. ožujka, 2018.
Hajduk stiže nakon plasmana u finale Kupa, dok je u Osijeku puno lošije ozračje

Nogometaše Osijeka u nedjelju čeka još jedan derbi pred domaćim navijačima. Nakon što su na samom početku drugog dijela sezone u Gradskom vrtu gostovali Dinamo i Rijeka, sada na osječki stadion stiže Hajduk.

Suparnici će susret dočekati u posve različitim raspoloženjima. Hajduk je u dobrom nakon što je tijekom tjedna izborio plasman u finale Kupa eliminiravši Lokomotvu, a Osijek u značajno lošijem ozračju nakon bijedih nastupa i “mršavih” remija protiv Cibalije i Inter Zaprešića. U biti, bijelo-plavima je taj susret protiv Hajduka možda i posljednja prilika ostanak u utrci za bolji plasman od trenutačnog četvrtog mjesta.

Četiri od pet

Osijek protiv splitske momčadi u posljednje vrijeme na svom terenu ima dosta uspjeha. Slavio je u četiri od posljednjih pet utakmica, a zanimljiv je i podatak kako je Hajduk samo jednom u posljednjih 15 prvenstvenih gostovanja osječki stadion napustio kao pobjednik. Međutim, ne treba zaboraviti kako su Splićani jesenas bili prva hrvatska momčad koja je ove sezone slavila u Gradskom vrtu. Pobijedili su Osijek u susretu četvrtfinala Kupa i zato opet treba očekivati veliku borbu i neizvjesnu utakmicu. Osijek se muči s igrom, a posebno se to odnosi na kreaciju prilika za pogotke, jer je u posljednjih 180 minuta uz dva pogotka stvorio samo dvije prave šanse. Osječani su očito izvan ritma, jer osim dvije odgođene utakmice 20 dana nisu bili na travnjaku zbog vremenskih uvjeta. No, sad u nogama imaju dva susreta, a ovaj će im biti treći u tjedan dana, pa će ritam valjda konačno pronaći.

- Ne izgledamo dobro u posljednje vrijeme, ali nema plakanja, idemo dalje. Hajduk je uvijek izazovan suparnik, a mi samo ne smijemo biti malodušni. Trebamo vjerovati u sebe, nismo zaboravili igrati. Samo se moramo smiriti i pametno odigrati utakmicu protiv Hajduka - kaže Zoran Zekić, trener nogometaša Osijeka.

Pritisak je narastao nakon remija s Interom. Navijači su nezadovoljni igrama, ali kada dolazi Hajduk sve će se to zaboraviti. To je utakmica u kojoj eventualna pobjeda može značajno popraviti ozračje. Posebne motive Osječani sigurno neće trebati.

Trener Zoran Zekić nedvojbeno je na mukama kada je u pitanju izbor igrača za tu utakmicu.

Zadnji red

Jedan dio tih problema proizlazi iz vrlo oskudnog izbora igrača na pozicije centralnih braniča. Goran Milović isključen je zbog dva žuta kartona protiv Intera pa je suspendiran. Neće biti ni Matea Baraća koji je, uz treću javnu opomenu koju je dobio protiv Zaprešićana, i gadno stradao u završnici susreta te je ozlijeđen. U takvim okolnostima Zekiću ne preostaje previše izbora. Na stopersku poziciju vratit će se Mile Škorić, a njegov partner bit će Andrej Šimunec.

- Ne možemo utjecati na izostanke pa ćemo momčad sastaviti od onog što imamo na raspolaganju - mirno se referirao trener bijelo-plavih.

Veći će mu problem biti posložiti ostatak momčadi s obzirom na formu koja kod većine igrača nije baš blistava. U veznome je redu najviše problema, a osim Grezde ni napadački ešalon ne ulijeva baš nekakvo strahopoštovanje. Isprobao je Zekić dosta varijanti ovoga proljeća, a sada je možda trenutak da se u momčad vrati Muzafera Ejupija. On je jedan od najskupljih igrača Osijeka i jedini pravi golgeter, pa koliko god njegova forma nije na željenoj razini njemu nije mjesto na klupi. To je jedan od onih igrača čiji ulazak s klupe malo toga može promijeniti u igri. Dosad su se pravim džokerima pokazivali Gabrijel Boban i Mirko Marić, koji su redovito donosili dobre stvari kada bi ušli kao pričuve. Uglavnom, teško je predvidjeti koga će izabrati Zekić.

Dalibor KELER

OSIJEK - HAJDUK

Početak: Nedjelja, 15 sati

Malenica-Letica

Grgić - Juranović

Šimunec - Savvas

Škorić - Borja Lopez 

Barišić - Fomitschow

Šorša - Radošević

Mudražija - Caktaš 

Grezda - T.Bašić 

Hajradinović - Hamza 

Bočkaj - Gyursco

Ejupi - Said

Stadion: Gradski vrt

Kapacitet: 17.500

Sudac: Fran Jović (Zagreb)

26. kolo

PETAK

Istra 1961 - Slaven B. 2:1 (0:1)

SUBOTA

15 sati

Lokomotiva - Inter Zaprešić

17 sati

Dinamo - Rudeš

NEDJELJA

15 sati

Osijek - Hajduk

17 sati

Rijeka - Cibalia

napad

ZEKIĆ U POTRAZI ZA “KILLEROM”

80.

susret u HNL-u odigrat će u nedjelju Osijek i Hajduk

Možda ste propustili...

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

SUPERSPORT PRVA NOGOMETNA LIGA

Bez pobjednika u Vukovaru i Vinkovcima

Najčitanije iz rubrike