Sport
TREĆA HNL “ISTOK”

Vukovarci i Belišćani u Bogdanovcima
Objavljeno 17. ožujka, 2018.

Ravnomjerno su “istočni” nogometni trećeligaš rasporedili utakmice drugog proljetnog, a 17. sezonskog kola, budući da će se četiri utakmice igrati u današnje, i isto toliko u sutrašnje poslijepodne, također od 15 sati. Nakon niza godina trećeligaški će se državni nogomet gledati u Bogdanovcima gdje će Vukovar 1991 ugostiti momčad Belišća. Vukovarski trener Ivica Radoš tako će voditi momačd u svome rodnom mjestu koje će pohoditi opetovano zadnji Belišćani koji su se vratili na to mjesto, nakon što je Varteks prekjučer remizirao upravo protiv sutrašnjeg domaćina, aktualnog “fenjeraša”. Budući da ni Vukovarci nisu daleko od zadnjeg mjesta, bodovi imaju obostrano golemu vrijednost. Identično kao za Varaždince koji će sutra ponovno igrati kod kuće s, nedvojbeno, zahtjevnijim protivnikom budući da Marsonia ima drugoligašku ambiciju za čije joj ispunjenje trebaju i bodovi od Varteksa. Najbliže višem razredu trenutačno je druga momčad Osijeka koja se probila na čelo tablice, a koje će trebati obraniti na ždralovačkom “Brdu”, gdje stanuje domaćinska Mladost. Ne uzmu li Osječani kompletan plijen, vrh bi mogli preuzeti Ivankovčani koji sutra (d)očekuju niskoplasiranu Đakovo Croatiju i ostanak svih bodova u kući čiji je, pak, slučaj pretpostavljen. Premda su Đakovčani prošlu etapu detronizirali jesenskog prvaka iz Bijelog Brda koji će na sutrašnjoj proljetnoj domaćoj premijeri nastojati izbrisati dojam protiv Koprivnice, izravnog konkurenta iz vrha tablice koji je unatoč neigranju protekloga vikenda preskočio BSK. Drugoligašku ambiciju iskazalo je i Međimurje koje stoga ima obvezu iz Čakovca momčad Bjelovara poslati kući praznih ruku nakon što su oni imali uspješnu proljetnu premijeru. Na tamošnjem je Gradskom stadionu, naime, bodove ostavila Slavonija i ostala u prizemnim tabličnim sferama, zbog čega je današnja pobjeda nad Oriolikom imperativ, a kojem je gostovanje u Požegi uzastopno nakon što je prošle subote izgubio u Slavonskom Brodu. Danas će se igrati i u Pleternici gdje je sraz sastava iz gornjeg doma, a u kojem pristigli Čepin ne bi imao ništa protiv novog remija kakav je ishod prethodno ostvario na svome terenu. U Osijeku je Slavija ostavila bodove i loš dojam pa sigurno ima želju to popraviti...D.Lekšan

Parovi 17. kola

Slavija - Čepin, Mladost - Osijek II, Međimurje - Bjelovar i Slavonija - Oriolik igraju danas (subota), u 15 sati, kada počinju i sutrašnje utakmice: Vukovar 1991 - Belišće, Bedem - Đakovo Croatia, BSK - Koprivnica i Varteks - Marsonia.

Varteks                           1 (1)
Vukovar 1991                 1 (0)

VARAŽDIN - Stadion NK Varaždin. Noćna utakmica. Vrijeme oblačno i s kišom. Teren sklizak. Gledatelja: 1300. Sudac: Dario Matočec (Đurđevac). Strijelci: 1:0 Šoštarić (40), 1:1 Lovrić (68). Žuti kartoni: Radić, Drožđek, Šiprak (Varteks) i Cerovski (Vukovar 1991). Crveni karton: Mišković (Vukovar 1991).

VARTEKS: Posavec, Pozderac, Radić, Hishida, Modrić (od 90. Pakšec), Drožđek (od 68. Jurić), Šobak, Šiprak, Nježić, Broz, Šoštarić.

VUKOVAR 1991: Đilas, Vuković, Marinčić, Tunjić (od 58. Brajković), Mišković, Lovrić, Cho, Ćakalić, Šest (od 46. Cerovski), Jagustin, Plum (od 81. Jakić).

Možda ste propustili...

EUROPSKO PRVENSTVO U BOKSU

Veočić je krenuo pobjedom od 5:0

EURO PRED VRATIMA, A NIJEMCIMA U FOKUSU - IZBORNIK

Bayern kvari planove reprezentaciji

Najčitanije iz rubrike