Sport
OSIJEK - INTER

Filozofiranju i beskrvnosti
više nema mjesta
Objavljeno 14. ožujka, 2018.
U susretu s Interom pod povećalom će biti izbor momčadi domaćeg trenera Zorana Zekića

Nogometaši Osijeka samo tri dana nakon blijede vinkovačke epizode opet će biti u akciji. Danas će odrađivati odgođeni susret 24. kola protiv Intera.

Prva je to od dvije utakmice koje će bijelo-plavi u četiri dana odigrati u Gradskom vrtu u kojima imaju pokušati popraviti brljotinu iz slavonskog derbija. Načinom na koji su igrali u toj utakmici bijelo-plavi su navukli priličan gnjev na sebe. I to ne samo navijački, nego i čelnika kluba koji su dosad strpljivo podnosili slična beskrvna izdanja koja su se znala događati jesenas. Prva mjera koju su čelnici kluba poduzeli jest oduzimanje svih premija do kraja sezone, ako momčad ne učini iskorak u plasmanu, a to znači da mora biti plasirana bolje od trećeg mjesta.

Promjene

Neće to biti nimalo lak zadatak, jer Rijeka je uhvatila zalet, a Hajduk ima deset bodova prednosti, istina i dvije utakmice više, a u nedjelju još dolazi u Osijek. Takva situacija bijelo-plavima ne ostavlja nikakav prostor za onako beskrvna izdanja poput vinkovačkog. Ako žele uhvatiti bar treću poziciju morat će pobjeđivati u serijama, počevši od susreta s Interom.

- Zaostak za konkurentima sad je već ozbiljan. Imamo dvije utakmice u šest dana, ali sada, kada nije lako, treba biti frajer - poručio je Zoran Zekić, trener osječkog prvoligaša.

Uoči susreta s Interom pod određenim povećalom bit će trenerov izbor momčadi, jer je odmah nakon slavonskog derbija najavio određene rezove u sastavu. Naravno, ne treba očekivati kako će mijenjati pola momčadi, ali nekih drugačijih rješenja sigurno će biti.

- Vrijeme je da pojedince “ohladimo” i koliko god ja mislio da imamo širinu ili ne, tražit ću neka druga rješenja - najavio je Zekić.

Uostalom, suspenziju je odradio Gabrijel Boban koji je protiv Rijeke pokazao dobru formu pa se njega može očekivati od prve minute. Hoće li posegnuti za još kojom promjenom saznat ćemo danas, ali najveću promjenu Osijek bi trebao učiniti na planu ideje i pristupa utakmici. Na tome su pali u Vinkovcima pa ako se taj dio ne promijeni svi Zekićevi potezi bit će uzaludni.

Nema “ali”

Bijelo-plavi su se baš doveli u nevolju tim lošim nastupom u slavonskom derbiju. Zapravo, protiv Intera bi, i da su pobijedili u Vinkovcima, imali imperativ pobjede, kompletno okruženje bilo bi daleko mirnije nego što je sada. Međutim, Zekić odbacuje psihološku komponentu kao otegotnu okolnost uoči tog susreta.

- Bit će veliki pritisak, ali moramo se pokazati kao pravi muškarci koji su dostojni nositi bijelo-plavi dres. Nema tu nikakve psihologije. Dođeš na trening i kažeš sam sebi hoćeš li igrati nogomet ili nećeš, hoćeš li filozofirati ili ne. Pokazali smo toliko puta ove sezone na koji način možemo biti uspješni i samo to trebamo primijeniti danas. Svaki put kad to zaboravimo priča završi kao protiv Cibalije - kaže trener bijelo-plavih.

I to je cijela filozofija današnje utakmice. Osijek je domaćin, Osijek je favorit, Osijek je sve u toj utakmici, ali mora to potvrditi svojim gardom, odlučnošću i sposobnošću preuzimanja rizika na terenu. Trebaju gostima natjerati strah u kosti od prvog sudačkog zvižduka. Tijekom sezone pokazali su kako su to sposobni učiniti. To je za bijelo-plave utakmica u kojoj “ali” ne smije postojati. I točka.

Dalibor KELER

OSIJEK - INTER

Početak: 15.30 sati

Malenica-Mrmić

Šorša - Bosec

Škorić - Prenga

Milović - Komorski

Barišić - Mamić

Mudražija - Mazalović

Hajradinović - Regan

Grezda - Postonjski

Pervan - Vukčević

Boban - V.Blažević

Marić -  Andrić

Stadion: Gradski vrt

Kapacitet: 17.500

Sudac: Bruno Marić (Daruvar).

ZAMJENA DOMAĆINSTVA SA SLAVEN BELUPOM

NK Osijek i Slaven Belupo dogovorno su zamijenili domaćinstvo susreta 27. kola koji se 30. ožujka trebao igrati u Koprivnici. Utakmica će se istog datuma odigrati u Gradskom vrtu, s početkom u 18 sati. Razlog zamjene domaćinstva priprema je travnjaka na stadionu u Gradskom vrtu za utakmicu reprezentacije Hrvatske protiv Senegala koja će se igrati 8. lipnja. Zamjenom tog domaćinstva bijelo-plavi će dva posljednja susreta ove sezone odigrati kao gosti. Prvo na Poljudu protiv Hajduka, a onda i Slaven Belupom u Koprivnici.D.Kl.

razlika

OSIJEK SADA MORA POBJEĐIVATI U SERIJAMA

Najčitanije iz rubrike