Sport
RADOVI U GUNJI

Obnovljen stadion bit će dar za 90 godina kluba
Objavljeno 12. ožujka, 2018.

Velika poplava koja je opustošila 2014. godine općinu Gunju, a među poplavljenima i do kraja uništen bio je i stadion „Luka Šokčević-Šaljapin“ na kojem je igrao NK Jadran. Mnogi su sportski klubovi pomagali Jadranu, a posebnu brigu preuzeo je HNS na čelu s Davorom Šukerom, koji je i sam gazio vodu na igralištu i šutirao loptu da bi uvjerio čelnike FIFA-e i UEFA-e kako bi im odobrili sredstva za obnovu. Na natječaju su izvođači tražili mnogo više pa je došlo do izrade novih projekata. Na posljednji natječaj prihvaćena je ponuda izvođača Slavonija gradnja d.o.o. Županja, a investitor je Hrvatski nogometni savez. Datum prijave početka gradnje je bio 10. siječnja 2017. Tada je pao snijeg i čekalo se ljepše vrijeme da se mogu izvoditi radovi. Gradnja je počela, a za vrijeme gradnje radove na stadionu pratili su Jure Bodrožić iz HNS-a, Ante Vučemilović, dopredsjednik HNS-a, Zorislav Srebrić, viši savjetnik predsjednika HNS-a, Stjepan Merkaš, savjetnik predsjednika HNS-a, Vladimir Iveta, tajnik HNS-a, Ivančica Sudac, voditeljica za međunarodne poslove i licenciranje, Ružica Bajrić, voditeljica odjela za računovodstvene poslove i financije, Božo Galić, župan Vukovarsko-srijemske županije, raniji načelnik Hrvoje Lucić i sadašnji načelnik Anto Gutić i drugi vezani uz nadzor i kontrolu radova. Sada kada je nadzor izvršen, Javna građevina športsko-rekreacijske namjene stadion Gunja čeka uporabnu dozvolu.

- Gotovo su svi radovi završeni. Istini za volju preostaju nam neke sitnice koje je potrebno da glavni izvođač korigira. Možemo reći da je stadion spreman za uporabu. Treba sačekati još neko vrijeme da trava odradi svoje. Veselimo se i tom danu kada će stadion biti spreman za utakmice - rekao je Eugen Popović, glavni projektant stadiona u Gunji.

Stadion je projektiran da može zadovoljiti uvjete Treće hrvatske nogometne lige. Ima 300 sjedećih mjesta, a sto je natkriveno, svlačionice, prostor za trenera, suce, malu ambulantu koja se može koristiti za antidoping kontrolu, spremište za rekvizite, plinsko grijanje prostora. Teren bi trebao dobiti i automatsko napajanje travnjaka, a bit će postavljena i rasvjeta.

Sve ovo vrijeme NK Jadran, član MŽNL lige Slavonije i Baranje, igrao je utakmice na igralištu Zrinski, u Bošnjacima, Posavca u Posavskim Podgajcima, a pioniri Jadrana u Rajevom Selu na igralištu RAŠK-a. Jadran ostaje zahvalan svima koji su pomogli da klub u ovako teškim uvjetima rada i opstanka, posebice HNS-u i Davoru Šukeru, a poseban znak zahvale zabilježen je na ploči: „Ovaj objekt je izgrađen pod pokroviteljstvom FIFA-e i UEFA-e, a u povodu obnove nogometne infrastrukture u poplavljenim područjima Posavine 2014.“. Novi stadion u Gunji ujedno je i poklon Gunjancima i njihovim nogometašima koji će ove godine obilježiti 90. obljetnicu igranja nogometa (1928. – 2018.). S. Bogutovac

Najčitanije iz rubrike