Svijet
ZAMRZAVANJE IMOVINE

EU produžio Rusiji sankcije zbog Krima
Objavljeno 12. ožujka, 2018.

Europska unija produžila je u ponedjeljak sankcije protiv Rusije zbog aneksije Krima i potpore pobunjenicima u istočnoj Ukrajini na još šest mjeseci.

"Vijeće je 12. ožujka produžilo restriktivne mjere zbog djelovanja koje podriva ili prijeti teritorijalnom integritetu, suverenosti i neovisnosti Ukrajine na daljnjih šest mjeseci, do 15. rujna 2018.", kaže se u priopćenju. Te mjere uključuju zabranu putovanja i zamrzavanje imovine za 150 ljudi i 38 poduzeća. Vijeće navodi da procjena situacije ne terenu pokazuje da nema razloga za promjenu režima sankcija. Osim ovih mjera EU-a u vezi s ukrajinskom krizom, EU je uveo i ciljane ekonomske sankcije u pojedinim sektorima protiv Rusije, koje su na snazi do 23. lipnja 2018. godine te restriktivne mjere zbog aneksije Krima i Sebastopolja, koje su ograničene samo na područje Krima i Sebastopolja, a koje su na snazi također do 23. lipnja 2018.

Rusija je 2014. anektirala Krim i ne pokazuje namjeru da ga vrati Ukrajini. EU i zapadne zemlje optužuju Rusiju da pruža potporu ruskim separatistima u istočnoj Ukrajini, gdje je u sukobima od 2014. poginulo više od deset tisuća ljudi.H

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PROSVJEDI PROTIV VLASTI U BEOGRADU ŠIRE SE SRBIJOM I SVE SU MASOVNIJI

Prosvjednici u Beogradu traže “abdikaciju” Aleksandra Vučića

2

ZATRPANI U LAVINI

U Austriji stradali njemački skijaši

3

SNIJEG U ALPAMA NE PRESTAJE PADATI

Nakon lavina - opasnost od poplava