Svijet
ZAMRZAVANJE IMOVINE

EU produžio Rusiji sankcije zbog Krima
Objavljeno 12. ožujka, 2018.

Europska unija produžila je u ponedjeljak sankcije protiv Rusije zbog aneksije Krima i potpore pobunjenicima u istočnoj Ukrajini na još šest mjeseci.

"Vijeće je 12. ožujka produžilo restriktivne mjere zbog djelovanja koje podriva ili prijeti teritorijalnom integritetu, suverenosti i neovisnosti Ukrajine na daljnjih šest mjeseci, do 15. rujna 2018.", kaže se u priopćenju. Te mjere uključuju zabranu putovanja i zamrzavanje imovine za 150 ljudi i 38 poduzeća. Vijeće navodi da procjena situacije ne terenu pokazuje da nema razloga za promjenu režima sankcija. Osim ovih mjera EU-a u vezi s ukrajinskom krizom, EU je uveo i ciljane ekonomske sankcije u pojedinim sektorima protiv Rusije, koje su na snazi do 23. lipnja 2018. godine te restriktivne mjere zbog aneksije Krima i Sebastopolja, koje su ograničene samo na područje Krima i Sebastopolja, a koje su na snazi također do 23. lipnja 2018.

Rusija je 2014. anektirala Krim i ne pokazuje namjeru da ga vrati Ukrajini. EU i zapadne zemlje optužuju Rusiju da pruža potporu ruskim separatistima u istočnoj Ukrajini, gdje je u sukobima od 2014. poginulo više od deset tisuća ljudi.H

Možda ste propustili...

OPTUŽBA BRITANSKOG PARLAMENTA

Rusija naoružava srpske militante

ZLOČINAC ŽELI NA LIJEČENJE

Ratko Mladić izvrijeđao sud

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

"ŠIRENJE NESNOŠLJIVOSTI"

Zbog majice kaznena prijava subotičkom navijaču Hrvatske

2

JOHN MCCAIN, AMERIČKI SENATOR

Susret Trumpa s Putinom tragična je pogreška

3

POVORKA OD 100.000 LJUDI

Stogodišnjica smaknuća Romanova