Sport
NASTAVLJA SE TREĆA HNL “ISTOK”

Derbiji na proljetnoj premijeri
Objavljeno 10. ožujka, 2018.

Sedam dana nakon predviđenoga danas i sutra nastavlja se prvenstvo Treće hrvatske nogometne lige “Istok” utakmicama 16. kola. Na programu će ih biti šest jer su varaždinska i koprivnička, na koju će doći Vukovarci, odnosno Čakovčani, odgođene za 15. i 21. ožujka. I bez njih proljetni startni vikend donijet će pregršt uzbuđenja ponajprije zbog izjednačenosti momčadi od kojih je kvartet iskazao drugoligašku ambiciju, a veći broj sastava primarno će razmišljati kako izbjeći posljednju tabličnu stepenicu koja jedina vodi u niži razred. Je li, pak, sposoban za viši vodeći BSK će odmah jasnije saznati danas u Đakovu, gdje pojačani domaćin ima egzistencijalnih briga. Drugoplasirani Bedem nije zainteresiran za Drugu HNL, ali je sudionik jednog od etapnog derbija jer ga sutrašnji put vodi u Čepin kod istoimenog šestoplasiranog domaćina. Pokraj tamošnje Uljare bit će to i jedini nedjeljni susret jer su ostali na rasporedu danas. U Slavonskom Brodu na programu je lokalni derbi u kojem će ambiciozna Marsonia imati obvezu pobjeđivanja susjeda iz Oriovca kako bi uhvatila priključak s tabličnom vrhuškom. Druga momčad Osijeka također je zainteresirana za natjecateljski napredak, za što će imati zahtjevnu uvodnu domaću zadaću jer joj u posjet dolazi mjesto boljestojeća Slavija. Četvrtoplasirane Pleterničane Osječani će ugostiti na terenu s umjetnom travom stadiona Gradski vrt. Te momčadi, dakle, znaju kakva ih podloga za igru očekuje za razliku od ostalih koji će igrati na prirodnoj travi. Vjerojatno i blatu, a u tabličnom je “fenjeraš” iz Belišća, koji stoga mora zadržati sve bodove u kući protiv ždralovačke Mladosti, koja je prvi proljetni imperativ štićenika trenera Zdenka Adamovića. Danas će se igrati i u Bjelovaru, gdje u goste dolazi Slavonija sa željom odnošenja (bar) boda u Požegu, čije bi ispunjenje bilo poticajno za nastavak. Domaćinu bi istodobno sva tri osvojena bila u toj funkciji...D.Lekšan

Parovi 16. kola

Marsonia - Oriolik, Osijek II - Slavija, Belišće - Mladost, Đakovo Croatia - BSK i Bjelovar - Slavonija igraju danas (subota) u 15 sati kada počinje i sutrašnja utakmica Čepin - Bedem. Susret Varteks - Vukovar 1991 odgođen je za 15. ožujka, a Koprivnica - Međimurje igrat će 21. ožujka.

BESPLATNO U GRADSKI VRT

Druga momčad Osijeka proljetnu premijeru protiv Slavije iz Pleternice imat će u Gradskom vrtu na terenu s umjetnom travom. Inače, su bijelo-plavi svoje susrete igrali na igralištu Olimpije na Zelenom Polju, a ulaznice su se naplaćivale. Obzirom na jednokratnu promjenu lokacije, ovaj put će gledatelji imati priliku Osijek II pogledati besplatno. Utakmica počinje u 15 sati. D.Kl.

Najčitanije iz rubrike