Sport
DVORANSKO ATLETSKO PRVENSTVO HRVATSKE

Horvatu posljednja prilika za SP
Objavljeno 24. veljače, 2018.

U subotu se u Zagrebu održava Dvoransko atletsko prvenstvo Hrvatske za seniore na kojem će nastupiti i 14 atletičara AK Slavonija-Žita. Natjecanje je u novootvorenoj, prvoj atletskoj dvorani u Hrvatskoj s kružnom stazom, sagrađenoj na Zagrebačkom paviljonu, a koja će nedvojbeno olakšati uvjete treniranja hrvatskim atletičarima tijekom jeseni i zime.

Od Osječana normu su izborili Ivan Horvat, Dario Prekl, Sven Salaj, Ivan Paravac (svi skok s motkom), Tomislav Tomšić (60 m), Antonio Bjelović (1500 m), Luka Jakobović (vis) u muškoj konkurenciji te Barbara Vrhovac (800 m), Sara Aščić, Iva Brkić (obje skok u vis), Jana Pranjić (skok u dalj i 60 m prepone), Elija Valentić, Nikolina Užnik i Maja Petričić (sve skok s motkom) u ženskoj).

“Motkaši” će svoje natjecanje održati u dvorani Zrinjevac, a PH bit će i posljednja prilika Ivanu Horvatu da ulovi normu za Svjetsko dvoransko prvenstvo koje se od 1. do 4. ožujka održava u Birminghamu. Pobjedom u Beogradu prije nekoliko dana hrvatskom je rekorderu najbolji rezultat ove sezone u dvorani 5,62 m, što je trenutačno 28. rezultat u svijetu. Norma za SP je iznimno visoka, čak 5,78, što je dva centimetra više od rekorda kojeg je Horvat postavio prije godinu dana. Za nastup u Birminghamu trebat će skočiti praktički novi rekord, jer i visina 5,75 trenutačno je 15. rezultat, a s obzirom na to da nema kvalifikacija, potrebno je ili odraditi normu, ili biti među najboljih 12. G.R.

Odgođeno finale Dvoranske lige

Finale Dvoranske lige Slavonije i Baranje odgođeno je zbog radova u atletskom tunelu dvorane Gradski vrt. Prije dva tjedna održane su kvalifikacije na kojima je plasman u finale izborilo po 12 natjecatelja iz svake discipline i dobne kategorije, a oni će se umjesto 25. veljače nadmetati u terminu koji će naknadno biti određen.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike