Sport
JUDO PRVENSTVO HRVATSKE

Timon Perić doprvak u kategoriji do 60 kg
Objavljeno 20. veljače, 2018.

U Zagrebu je održano Prvenstvo Hrvatske u judu za seniore i seniorke na kojem je ukupno sudjelovalo 159 natjecatelja iz 31 kluba. Slavonski predstavnici osvojili su ukupno tri medalje, dvije srebrne te jednu brončanu.

Doprvak Hrvatske postao je Timon Perić (Mladost) u kategoriji 60 kg. Aktualni kadetski prvak (2001. godište) upisao je tri pobjede do finala i tek je tamo morao čestitati Lovri Lackoviću (Panda). Od ostalih “mladostaša” Dubravo Krček bio je sedmi u kategoriji do 81 kg, istu poziciju zauzela je i Nives Grčić (do 52 kg), dok je Antonijo Garašić Ernješ bio deveti (do 90 kg).

Srebrom se okitila i Ivana Mroček (Judokan Požega), i to u kategoriji do 78 kg. Iz požeškog kluba nastupila je i Marina Kljajić, koja je bila sedma u kategoriji do 70 kg.

JK Vinkovci nastupili su na Prvenstvu sa šestero natjecatelja, a odličje je izborila Tatjana Lovrić-Jovanović, koja je bila brončana u kategoriji do 63 kg. U istoj je kategoriji Diana Pavlović bila sedma, istu poziciju zauzeo je i Mateo Sejfović (do 100 kg), Dino Čajkovac (do 60 kg) bio je deveti, a bez plasmana ostali su Petar Bobovec (do 66 kg) i Filip Žokvić (do 73 kg).

JK Osijek imao je jednu predstavnicu, Ljubicu Jurilj koja je u kategoriji do 52 kg zauzela peto mjesto.

Najuspješniji klub Prvenstva su Pujanke sa po tri zlata i bronce, drugi je Zagreb (dva zlata, tri srebra i četiri bronce), a treći AJK Student (dva zlata, srebro, tri bronce). G.R.

Najčitanije iz rubrike